Administrație Locală

Primarul Mangaliei: Nu am plătit nicio amendă personală din banii Primăriei, e o intoxicare jalnică!

Primarul Municipiului Mangalia, Cristian Radu acuză o campanie de dezinformare promovată în mediul on line de către “unii pseudo-politicieni locali”, care îl acuză că și-ar fi plătit din fondurile primăriei amenzi încasate “pe persoană fizică”. Cristian Radu spune într-o postare pe Facebook că lucrurile au stat exact invers, adică orice amendă primită de municipalitate era plătită de primar din propriul buzunar. De aceea, arată primarul din Mangalia, Consiliul Local a adoptat o Hotărâre potrivit căreia, începând din acest an, amenzile primite sunt analizate de o comisie de disciplină care le impută celui care a greșit (funcționar public, primar sau consilier).

 

“În urma dezinformărilor promovate în mediul on-line de unii pseudo-politicieni locali și trompetele lor mediatice, aș vrea să fac unele precizări referitor la amenzile încasate de instituția Primăriei, astfel încât locuitorii Mangaliei să fie în cunoștință de cauză. De ani de zile, orice amendă primită de municipalitate era plătită de primar, <pe persoană fizică>, deși în toate actele numele primarului apare ca fiind reprezentantul UAT. Adică, indiferent cine greșea, amenda o plătea primarul, din propriul buzunar. De exemplu, acum ceva timp, o instanță a amendat Primăria că nu a depus un înscris (un document), dispărut din arhivă cu mulți ani în urmă. Amenda am primit-o eu, deși nu aveam nicio vină că primarii sau funcționarii publici de la vremea respectivă au rătăcit anumite acte din instituție, cu sau fără intenție.

Pentru a evita astfel de situații anormale, Consiliul Local a adoptat o Hotărâre potrivit căreia, începând cu anul în curs, amenzile primite sunt analizate de o comisie de disciplină (vezi art.4 din proiectul de hotărâre), care le impută direct celui care a greșit, fie el funcționar public, primar sau consilier. Conform noului cod administrativ, membrii respectivei comisii de disciplină răspund în fața legii pentru modul în care gestionează fiecare caz în parte. Amenzile pot fi plătite din bugetul local doar în cazuri excepționale, în care nu poate fi dovedită, în instanță, vinovăția angajatului. Dar, și în aceste cazuri, legea ne obligă să ne îndreptăm împotriva celor care au greșit, cu ani în urmă, chiar dacă aceștia nu mai lucrează în Primărie. Ca atare, primarul NU își plătea nicio amendă personală din bani publici. Dimpotrivă, era fix invers, iar cei care știu cât de cât legea își dau seama că așa ceva ar fi fost IMPOSIBIL. Cheltuirea banului public este permanent verificată de toate instituțiile abilitate ale statului. De altfel, măsuri similare au fost luate și la alte primării din țară. Vă dau ca exemplu numai un singur caz, cel al Primăriei Cluj – Napoca, așa cum reiese din facsimilul alăturat. Politrucii dați afară din partide tocmai pentru astfel de obiceiuri murdare, sau alți așa-ziși politicieni a căror credibilitate nu atinge nici măcar pragul electoral, au aruncat în spațiul public asemenea intoxicări jalnice doar să manipuleze populația, în prag de alegeri. Nu le mai merge!”, a spus primarul Cristian Radu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top