Actualitate

Primarul Chelaru, lămuriri despre reabilitarea drumului Năvodari-Corbu

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, le-a răspuns printr-o postare pe Facebook celor care cer lămuriri despre lucrările de reabilitare a drumului spre Corbu. Chelaru a explicat că lucrările au demarat cu o întârziere de trei luni din cauza faptului că proiectantul a avut nevoie de mai multe verificări tehnice și a mai spus că nimeni nu trebuie să fie îngrijorat că se lucrează iarna, atât timp cât prognoza meteo pentru decembrie anunță temperaturi minime pozitive.

Până acum două săptămâni, eram întrebat de ce nu încep lucrările pentru reabilitarea drumului spre Corbu. După ce proiectul a demarat, sunt întrebat de ce au început lucrările acum, când e iarnă, că afară e ger, că va ninge și va fi viscol.
Pentru a lămuri această problemă, voi face două precizări foarte importante:

1. Prognoza meteo pentru luna decembrie anunță temperaturi maxime în medie de 11 și 15 grade C și minime între 6 și 8 grade C. Vremea este prielnică pentru efectuarea lucrărilor, iar constructorul s-a angajat prin contract să nu execute lucrări dacă nu sunt îndeplinite toate condițiile, inclusiv cele meteorologice. Așadar, se va lucra atâta timp cât vremea permite, fie că e iarnă, primăvară sau vară.
Oameni buni, haideți să nu mai căutăm doar nod în papură, fiindcă așa nu vom putea face niciodată nimic. Drumul spre Corbu se modernizează pe patru benzi, vor fi piste de bicicliști și, cel mai important, proiectul se realizează cu FONDURI EUROPENE!

2. Drumul spre Corbu, aflat într-o avansata stare de degradare, era una dintre marile probleme ale orașului Năvodari. Începând cu anul 2016, am făcut proiectul pentru reabilitarea și modernizarea drumului și am depus documentația pentru ca investiția să se realizeze cu fonduri europene. Proiectul a fost aprobat și de atunci și până în prezent s-au derulat toate etapele birocratice, de avizare și autorizare pentru ca lucrările să înceapă. Știu că ne-am fi dorit cu toții ca aceste lucrări să înceapă de a doua zi, însă nu noi, primăriile, facem aceste proceduri, care durează ani de zile. În acest timp, oamenii au reclamat pe bună dreptate starea drumului. Acum, drumul a intrat în reabilitare!

3. Lucrările au demarat cu o întârziere de trei luni deoarece proiectantul a avut nevoie de mai multe verificări tehnice (verificarea capacității portante, carote, sondaje ș.a.), în condițiile în care stratul suport al drumului, executat cu mulți ani în urmă, nu a fost dimensionat pentru a face față unui trafic intens cu vehicule de mare tonaj, aceasta fiind și cauza degradărilor multiple”, a transmis primarul Chelaru.

Totodată, reprezentanții Primăriei Năvodari anunță că a fost montată prima stație de autobuz modernă din cele 36 care vor fi amplasate în orașul Năvodari, parte a proiectului de reabilitare a drumului spre Corbu.

Amenajarea și montarea stațiilor face parte din proiectul european de reabilitare și modernizare a drumului spre Corbu și Platforma Industrială Midia-Năvodari, în valoare totală de 4,8 milioane euro.
Cele 36 de stații de autobuz vor fi moderne, multimodale (autobuze și biciclete), cu panouri de informare și vor fi amplasate în următoarele locații:
• 5 stații pe sectorul reabilitat al bd-ului Năvodari, pe ambele sensuri de circulație
• 4 stații pe bd-ul Năvodari, tronsonul Podul peste Canalul PAMN-Str.Câmpului, pe ambele sensuri de circulație
• 14 stații pe bd-ul Mamaia Nord, pe ambele sensuri de circulație
• 3 stații pe Str. Rândunelelor, pe ambele sensuri de circulație
• 2 stații pe Str. Albinelor, pe ambele sensuri de circulație
• 4 stații pe Str. Constanței, pe ambele sensuri de circulație
• 4 stații pe Str. Plopilor, tronsonul Str. Delfinului-Str. Constanței, pe ambele sensuri de circulație.
Amplasamentele sunt pe trotuarele existente și terenurile adiacente aflate pe domeniul public al UAT Năvodari, deservind ambele sensuri de circulație. Suprafața totală construită a celor 36 de stații Bus (16 mp/fiecare stație) este de 576mp

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top