Opinii

Primăria și Consiliul Local Mihail Kogălniceanu sprijină învățământul de calitate

Noul an școlar a început de câteva săptămâni, motiv pentru care administrația comunei constănțene Mihail Kogălniceanu este preocupată să vină în sprijinul dascălilor și elevilor pentru un învățământ de calitate. În acest sens, la ultima ședință de consiliul local (CL) s-au adoptat mai multe hotărâri care să suplinească nevoile stringente ale copiilor și profesorilor.

În primul rând trebuie amintită decizia adoptată de CL, la inițiativa primarului Ancuța Belu, de acordare de la bugetul local a sumei de 72 de mii de lei pentru elevii înscriși în anul școlar 2016-2017. Banii se vor materializa în pachete ce vor fi oferite acestora. Nici copiii care provin din familii defavorizate și care din diferite motive nu urmează o structură școlară, nu au fost uitați de administrația locală, care le va oferi aceleași pachete ca și școlarilor. 
O altă inițiativă a edilului a fost adoptată în unanimitate de către consilierii locali ai comunei Mihail Kogălniceanu. Este vorba de alocarea sumei de 35 de mii de lei de la bugetul local pentru decontarea cheltuielilor de transport (lunile septembrie-decembrie 2016) a cadrelor didactice din cadrul unităților de învățământ de pe raza comunei. Dorința administrației publice este de a oferi posibilitatea dascălilor de valoare să poată veni la școlile din Mihail Kogălniceanu pentru a le oferi copiilor o educație de calitate.
De asemenea, în ședința de CL au fost desemnați și cei trei consilieri locali care o să fie membri în Consiliul de administrație a Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu”. De asemenea, a fost ales și consilierul local care va face parte din Comisia de Evaluare și Asigurarea Calității din cadrul aceleiași instituții de învățământ.
Structura unităților de învățământ de pe raza comunei cuprind pe lângă Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” (unitatea de învățământ cu personalitate juridică) și Grădinița cu Program Normal – Palazu Mic, Grădinița cu Program Normal – Piatra, Grădinița cu Program Normal – Sibioara, Școala Gimnazială nr. 1 – Piatra, Grădinița cu Program Normal nr. 1 „Delfinașul” – Mihail Kogălniceanu, Grădinița cu Program Normal nr. 2 „Piticot” – Mihail Kogălniceanu, Grădinița cu Program Normal nr. 3 „Pinochio” – Mihail Kogălniceanu și Grădinița cu Program Normal I.A.S – Mihail Kogălniceanu.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top