Opinii

Primăria Sarichioi (Tulcea): Investiţii în valoare de milioane de lei, datorii zero

Vitali Finoghen nu se plânge, deşi mandatul 2008-2012 a fost unul „de criză”

Vitali Finoghen, primarul comunei tulcene Sarichioi, a făcut public, pe site-ul primăriei, câteva aspecte din rezultatele administraţiei publice, pe care a coordonat-o în ultimii ani. În ce priveşte bugetul local şi capacitatea de management, primarul se poate mândri (spre deosebire de alţi colegi primari, îndatoraţi până peste cap) că Primăria Sarichioi nu are datorii, chiar dacă mandatul 2008-2012 a fost unul de criză: „Gradul de îndatorare al Primăriei este zero. Primăria nu are deschisă nici o linie de creditare”, a declarat primarul Finoghen.

Un articol de Andreea PAVEL
Cristian Andrei LEONTE

Acesta poate sta liniştit şi în ce priveşte proiectele realizate de-a lungul ultimilor ani. „În ultimii ani au fost atrase proiecte pentru alimentare cu apă pentru trei dintre satele comunei: în Sarichioi (4.300.000 lei), în Enisala (2.500.000 lei), în Zebil (3.100.000 lei). În satul Visterna se desfăşoară execuţia sistemului de alimentare cu apă. Există şi câteva proiecte izolate de regenerare urbană: toate căminele culturale apar menţionate în bugetul local pentru reabilitare, s-au finanţat centrale termice în Biserici, se plănuieşte construirea unei mănăstiri pe raza comunei”, a mai declarat primarul din Sarichioi.

Primăria are nevoie de mai mulţi specialişti pentru gestionarea proiectelor

Se pare că una dintre puţinele probleme cu care se confruntă Primăria Sarichioi este lipsa personalului specializat în redactarea şi gestionarea proiectelor pentru finanţarea investiţiilor. Primarul Vitali Finoghen a declarat următoarele: „În condiţiile în care Primăria şi-a stabilit priorităţile pentru proiecte viitoare, cauza principală care împiedică să se realizeze studiile de fezabilitate necesare este lipsa personalului intern care să coordoneze proiectele pentru realizarea de studii de fezabilitate. Primăria dispune de un singur specialist în scrierea sau gestiunea proiectelor, insuficient în contextul actual al oportunităţilor de finanţare”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top