Actualitate

Primăria Năvodari, lămuriri despre modalitatea decontării cheltuielilor de transport pentru elevii navetiști

Primăria Năvodari îi informează pe elevi și părinți despre modul în care se face decontarea cheltuielilor de transport pentru elevii care fac naveta. Conform legislației în vigoare, firmele de transport sunt obligate să elibereze elevilor navetiști abonamente lunare, raportat la tariful maxim per kilometru stabilit prin lege. Pentru a beneficia de această facilitate, elevii trebuie să depună cerere la unitățile de învățământ unde sunt înscriși:

„Începând cu anul 2016, printr-o Ordonanță de Urgență a Guvernului Cioloș, decontarea abonamentelor de transport pentru elevii navetiști se face doar de către de Ministerul Educației Naționale, prin intermediul inspectoratelor școlare, și nu de către primării.

Vestea bună este că Guvernul României a adoptat ieri hotărârea pentru modificare art.4 din Hotărârea Guvernului nr. 863/2016 pentru aprobarea Metodologiei de calcul și stabilirea tarifului maxim per kilometru aferent abonamentului de transport prevăzut la alin. (3) art. 84 din Legea educației naționale nr.1/2011. Astfel, elevii care învață în alte localități decât cea de domiciliu vor beneficia și în anul școlar 2019-2020 de decontarea integrală a abonamentului de transport.

Potrivit metodologiei, transportatorii sunt obligați să elibereze elevilor navetiști abonamente raportat la tariful maxim per kilometru stabilit prin lege. Pentru a beneficia de această facilitate, elevii trebuie să depună cerere la unitățile de învățământ unde sunt înscriși”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top