Opinii

Primăria Hârșova va da CJAS în judecată și va trimite săptămânal un memoriu către Ministrul Sănătății

Tudor Nădrag: Suntem beneficiarii unui sistem bolnav de sănătate 

Primarul orașului Hârșova, Tudor Nădrag, ne-a declarat că primăria pe care o reprezintă are de recuperat 10 miliarde de lei vechi de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, din care 5 miliarde reprezintă serviciile medicale pe anul 2015. Conform spuselor edilului, serviciile sunt confirmate atât de către CJAS dar și de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

„Trebuie neapărat să îi dăm în judecată și antecedentul există: spitalul județean i-a acționat în judecată și au câștigat și și-au recuperat sumele pentru serviciile prestate. Serviciile sunt nedecontate în baza unui articol abuziv din contract, iar legea pedepsește clauzele abuzive. Conform acestui articol, dacă spitalul tratează mai mulți pacienți decât prevede contractul, restul cheltuielilor se fac pe cheltuiala spitalului ceea ce este aberant, orice muncă se plătește, aceste servicii medicale includ costuri, nu îi putem trimite pe oameni acasă bolnavi. Ne vedem obligați să recuperăm aceste sume, iar dacă nu doresc să rezolvăm problema pe cale amiabilă, va trebui să apelăm la lege”, a declarat pentru ziarul nostru, Tudor Nădrag. De asemenea, edilul susține că locuitorii României sunt beneficiarii unui sistem bolnav de sănătate, iar sistemul medical de stat este lăsat să moară în detrimentul celui privat, ce îl căpușează pe primul dintre ele.
„Spitalul se zbate în datorii din cauza unui sistem medical bolnav din România. Ministerul Sănătății are datoria de a dota spitalele cu aparatură medicală inclusiv cele ce aparțin autorităților locale. Noi de fiecare dată ne angajăm să venim cu cei 5% , partea de cofinanțare, dar nu primim absolut nimic. Desigur că nu stăm în baza lor, am sprijinit și sprijinim mereu această unitate medicală atât cu alimente, medicamente, încălzire, întreținere cât și cu cele mai moderne aparate de chirurgie laparoscopică, cu ecograf color, cu colonoscop, endoscop și alte aparaturi necesare funcționării secțiilor de pediatrie, oftalmologie și ORL. Chiar azi, la rugămintea șefei secției de pediatrie vom procura un aparat de oxigen pentru copii. Anual facem solicitări, vom mai insista. O să îi trimit ministrului în fiecare săptămână un memoriu să vedem dacă cineva se va sensibiliza într-un târziu. Este o harababură atât de mare încât o parte din aparaturile necesare spitalului nostru se află în alte spitale din țară nefolosite”, a mai declarat primarul orașului Hârșova.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top