Opinii

Primăria Corbu solicită ajutor pentru repararea pagubelor produse de inundațiile din zilele trecute

În noaptea de 12 spre 13 octombrie, în comuna Corbu, inundațiile au afectat mai multe locuințe, drumuri comunale, drumul județean DJ226, bunuri ale persoanelor fizice și juridice, precum și culturi agricole. Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al Comunei Corbu s-a întrunit în regim de urgență în acele zile și a acționat pentru salvarea de vieți omenești, în locuințele afectate de viitură. Alături de autoritățile locale, au participat echipaje ale ISU Dobrogea, RAJDP Constanța, Jandarmeria Română și locuitori ai comunei. 

Pentru refacerea infrastructurii și înlăturarea efectelor produse de dezastru, se acționează împreună cu celelalte instituții ale statului, abilitate în acest sens. Așadar, primarul comunei Corbu, Marian Gălbinaşu, i-a solicitat ajutor Prefectului judeţului, printr-o adresă trimisă joi. Potrivit adresei, edilul cere asigurarea unui necesar de camioane, încărcătoare pentru moloz, piatră şi noroi, circa 3.000 tone de piatră pentru refacerea străzilor, precum şi tuburi de azbociment pentru deversarea apelor. De asemenea, primarul Gălbinașu a solicitat și „ruperea DJ 226 şi crearea unui podeţ casetat pentru mărirea capacităţii de preluare a apelor pluviale şi deversarea cantităţilor de apă provenite în urma ploii torenţiale în interiorul şi exteriorul localităţii (zona cale ferată) pentru a deversa în lacul Corbu”. După raportul întocmit de comisia de evaluare a pagubelor, vineri se va întruni în sedință extraordinară Consiliul Local Corbu, pentru a hotărâ modalitatea și cuantumul sumelor ce se vor acorda de la bugetul local, drept ajutor de urgență pentru persoanele afectate, această sumă fiind propusă în limita a 5000 lei. Mai departe, raportul de evaluare se transmite către Guvernul României, pentru a dispune măsurile necesare pentru înlăturarea efectelor inundației.

Sursa foto: Facebook

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top