Opinii

Primăria Constănţenilor acuză starea proastă a pasajelor subterane

Inspectorii civici din cadrul Primăriei Constănţenilor au răspuns în cursul zilei de azi sesizărilor legate de pasajele pietonale subterane. Cele mai multe solicitări din partea cetăţenilor au vizat pasajul de lângă magazinul Tomis. Aflat în inima oraşului şi tranzitat de un număr mare de persoane, atât localnici cât şi turişti, el se află într-o stare jalnică. Scările sunt rupte, neoanele sunt sparte, mizeria este la ea acasa iar pereţii sunt degradaţi şi plin de fel şi fel de înscrisuri. Cetăţenii le-au spus inspectorilor civici că niciodată nu a fost făcută o reparaţie corespunzătoare a pasajului, chiar dacă au fost alocate fonduri pentru acest lucru în urmă cu câţiva ani. Şi pentru curăţenie se plătesc  sume mari de bani, dar cei responsabili nici măcar nu  mătură în pasaj.

La Gară, pasajul a beneficiat de  reparaţii care au costat aproximativ două miliarde de lei vechi, dar se degradează de la lună la lună. Prima care a avut de suferit este chiar cabina paznicului, care are un geam spart, înlocuit între timp cu bucăţi de carton. Deşi a fost refăcută integral instalaţia de iluminat, cei care se ocupă de întreţinere au uitat să schimbe neoanele arse sau vandalizate. Potrivit locuitorilor din zonă, rigolele de scurgere sunt necurăţate, iar atunci când plouă pasajul se inundă.
Pe lista inspectorilor civici s-a găsit şi pasajul de lângă Complexul Abator, care arată jalnic, cu toate că în 2009 au fost alocate fonduri pentru reparaţia lui. Accesul se face greu, trotuarul fiind rupt, balustrada lipseşte, panoul electric a dispărut, la fel şi neoanele, în schimb se găsesc din abundenţă fecale. În aceste condiţii, pasajul nu mai are nicio utilitate, deoarece locuitorii din zonă evită să  mai treacă prin el. Pentru toate aceste nereguli sesizate de cetăţeni şi identificate de inspectorii civici din cadrul Primăriei Constănţenilor condusă de Christian Gigi Chiru se vor căuta soluţii într-un timp cât mai scurt.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top