Fără categorie

Primăria Cernavodă a obținut finanțări guvernamentale pentru finalizarea rețelelor de termoficare

Veste bună pentru locuitorii din Cernavodă: Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a alocat, prin Ordinul 1014/2016, o finanţare de aproximativ 13,2 milioane de lei pentru finalizarea reţelelor de termoficare ale oraşului. Sprijinul financiar de la Guvern a fost oferit prin programul Termoficare 2006-2020, pentru realizarea Obiectivului de investiţii locale Circuite secundare şi puncte termice aferente extinderii agentului primar, PT I.D.Chirescu, PT 35, PT 43, PT 45, extindere circuit agent primar pe strada Prelungirea Victoriei şi limita intravilan oraş Cernavodă.

Pentru finalizarea proiectului, administraţia locală va contribui cu o cofinanţare de aproximativ 7,2 milioane de lei, reprezentând 30 % din valoarea totală a investiţiei. Sumele au fost aprobate de către Consiliul Local, în cadrul şedinţei de îndată, din data de 28 iulie 2016.
Proiectul finanţat de către Bugetul de Stat (70%) şi de către Bugetul Local (30%) va fi finalizat până la sfârşitul anului, iar procedurile de achiziţie pentru serviciile de executare a lucrărilor sunt deja demarcate. Acest obiectiv de investiţii reprezintă o mare realizare pentru comunitatea cernavodeană, prin finalizarea reţelelor de termoficare din oraş şi racordarea la căldură a celor trei cartiere de case (I.D.Chirescu, Nord, Cartier Nou Lotizări), care nu au fost termoficate până în prezent.
De asemenea, au fost demerate lucrări de extindere a reţelelor de termoficare şi în zona Colonie Tabără, în vederea construirii PT9, reţele de agent primar, iar până la sosirea iernii, vor fi finalizate racordările tuturor locuinţelor la căldură.
Anul acesta, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a alocat, de asemenea, peste 200 de mii de lei pentru continuarea programului multianual de reabilitare termică a blocurilor deteriorate din Cernavodă, iar în prezent se efectuează lucrări de anvelopare la blocul 34 din strada Crişan.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top