Opinii

Primăria Babadag postează săptămânal un raport de activitate pe pagina oficială de Facebook

În fiecare zi de luni primarul orașului Babadag îi informează pe locuitorii săi care este stadiul lucărilor executate de administrația locală, prin intermediul paginii oficiale de Facebook a Primăriei. Pe lângă aceste informații, cei interesați pot vedea și galeriile foto ale diverselor proiecte aflate în executare, în diferite stadii de realizare și cum acestea evoluează.

 

Redăm mai jos, una dintre postările din această lună: „Cu siguranță dacă e luni și vremea ține cu noi lucrările care se fac în oraș avansează. Așa cum v-am obișnuit în cei aproape patru ani, prezint pe scurt, ajutat și de imaginile foto, stadiul celor realizate la această oră. Deci:
– Pe strada Pavel Gheorghe se decopertează carosabilul de piatra cubică (piatra este depozitată și va fi refolosită pe străzi cu înclinație mai mică dar predispuse la torenții formați după ploaie), se pun deja bordurile iar după pregătirea necesară se va turna beton rutier.
– Pe Fagului (de la str. Plevnei spre pădure) a început extinderea rețelelor de apă și canalizare plus realizarea racordurilor individuale. Evident, după finalizarea lor strada va fi reabilitată complet, inclusiv trotuarele. Dacă am adus vorba de trotuare, ele au fost finalizate pe Neagoe Basarab prin turnare de beton urmând să se toarne și stratul de asfalt.
– După finalizarea parcărilor de la sediul Taxe și Impozite și de la Centrul de Permanență, ne apropiem și de realizarea celei pentru autocarele și microbuzele turistice din zona centrală. Oricum, zona respectivă se va modifica destul de mult, în sensul bun al cuvintelor. Se va vedea asta, cu siguranț
– Suntem în grafic cu realizarea încăperii destinată centralei termice proprii la cămin (grădinița cu program prelungit), centrală nouă, automată, pe peleți.
– La lucrarea ANL se pregătește terenul pentru turnarea fundației (se va aduce piatra necesară consolidării terenului).
– S-a finalizat montarea instalației care oferă internet gratuit WI-FI la liceu (cu două rețele, una pentru elevi, una pentru profesori), vor urma școlile generale din oraș.
– S-au terminat de plantat mestecenii din spațiile dedicate de pe Pavel Gheorghe și Mihai Viteazu. De ce mesteceni, pentru că după sfaturile inginerilor silvici teiul își extinde foarte mult rădăcinile ducând la vălurirea trotuarelor. Am preferat să nu ne confruntăm cu aceste probleme pe viitor, mestecenii se prind ușor iar tei vom planta în zone mai ..generoase” din acest punct de vedere (parcul central și alte zone)
– Se lucrează la vopsirea stâlpilor de iluminat și montarea de ghirlande de flori pe Mihai Viteazu și Republicii, de la PECO și până la biserica din centru urmând ca pe viitor să se extindă pe întreaga distanță a străzii Republicii.
– Am abordat și una dintre lucrările prezentate ca și proiecte, refacerea urbanistică a zonei din fața primăriei, cu gard nou, placat cu piatră și cu jardiniere de flori.
– După 4 aprilie vom intra și în programul dedicat al curățeniei de primăvară (se lucrează deja în zonele centrale) care va cuprinde, ca de obicei, zonele cimitirelor, văruirea bordurilor, toaletarea vegetației. Invit toți cetățenii să își îngrijească, la fel, zonele limitrofe proprietăților personale.
– Pentru că tot pe 4 aprilie urmează să predăm strada 1 decembrie către CNADNR, în zilele următoare vom realiza cele necesare aducerii la nivel a carosabilului.
– Tot de luni 4 aprilie va intra în reabilitare zona pietonală (trotuarul) cuprins între Raiffeisen Bank și biblioteca orășenească (trotuar nou, cu dale) precum și crearea a 6 locuri de parcare pentru agenții economici din zonă.”
Așa cum reiese din comentariile acestor postări, locuitorii orașului sunt încântați de inițiativa primarului și de faptul că astfel pot fi în contact direct cu edilul lor, fără să fie nevoiți să meargă la sediul primăriei.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top