Opinii

Prima ediție a Campionatului Național de AquaBike – Cucerește cetatea Enisala!

Timp de două zile (9 și 10 iunie), circa 120 de tineri s-au întrecut la ciclism și înot în prima ediție a Campionatului Național de AquaBike. Sub sloganul ”Cucerește Cetatea Enisala”, competiția s-a adresat cadeților (14-16 ani), juniorilor (17-19 ani), seniori open și amatorilor cu vârsta de peste 20 de ani.
Startul s-a dat din două locații diferite, Jurilovca și Sarichioi, iar punctul final al campionatului a fost Cetatea Enisala. Sportivii au avut de parcurs mai multe probe individuale sau de echipă.

De exemplu, cadeții au înotat 400 m și au parcurs pe bicicletă 10 km (Super sprint), juniorii – 750 m înot + 20 km ciclism (sprint), olimpic -1500 m înot + 40 km ciclism (vârsta minimă 18 ani).

Evenimentul a fost organizat de ACS Aqua Vita Delta Tulcea în colaborare cu Federația Română de Triatlon, Consiliul Județean Tulcea, Primăria Sarichioi, Primăria Jurilovca și Fundația EMAG.
”Primăria Sarichioi a pus la dispoziția organizatorilor voluntari pentru blocarea traficului în zonele unde treceau sportivii, două bărci cu motor pentru supravegherea sportivilor în apă la probele de înot, precum și spațiu pentru desfășurarea tuturor ședințelor tehnice. Ne-am implicat în sprijinirea acestui Campionat Național și din dorința de a promova Cetatea Enisala și localitățile comunei noastre”, ne-a declarat primarul comunei Sarichioi, Finoghen Vitali Cristian.
Câștigătorii de anul acesta a Campionatului Național au fost: Ciprian Bălănescu (CS Ride Competition) s-a impus la Open Olimpic, urmat de Radu Marga (Trident Triathlon Team), podiumul fiind completat de Staicu Răzvan (SportGuru). La fete, Stroe Cornelia a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, fiind și singura participantă la această categorie. Primul care a terminat traseul de Open Sprint a fost Tranulea Cristian (Atena Sport Club), urmat de Troanca Ștefan (Olimpia Bucuresti) și Madaraș Daniel (C.S. Tri-Aluta). În competiția destinată fetelor la această categorie, Nichifor Ana Maria (Aqua Vita Delta Tulcea) a surclasat concurența, terminând cu un avans de cel puțin 4 minute în fața Aidei Zodiei și a junioarei Tincu Maria (Aqua Vita Delta Tulcea).

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top