Fără categorie

Preotul Mănăila vrea să devină consilier la Pantelimon, cu binecuvântarea Arhiepiscopului Teodosie

“Consider că într-o perioadă de criză morală şi economică preoţii trebuie să îşi ajute semenii ”

În urmă cu două săptămâni, presa locală a aflat “pe surse” că doi preoţi din judeţul Constanţa vor să devină consilieri locali. Informaţiile de ultimă oră arată că Robert George Mănăilă va candida pentru postul de consilier în comuna Pantelimon, judeţul Constanţa şi a obţinut binecuvântarea Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, iar cel de-al doilea, Constantin Romaniuc, care ar fi vrut să candideze la Mircea Vodă, a renunţat.

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Călin Gavrilaş, ne-a declarat că decizia părintelui Mănăilă este conformă cu regulamentele BOR: “Posibilitatea preoţilor de a candida la funcţia de consilieri locali, ca independenţi, a fost stabilită prin Hotărârea Sfântului Sinod al BOR din data de 6 martie 2008. Deci nu există niciun impediment pentru candidatura preotului Mănăilă la Pantelimon”.
L-am contactat pe preotul Robert Mănăilă pentru a afla chiar de la el de ce vrea să candideze şi ce îşi doreşte să facă o dată ajuns consilier. Iată ce ne-a răspuns:
“Consider că preotul trebuie să să implice mai mult în societate, pentru a putea să îşi ajute semenii. Mai ales într-o perioadă de criză economică dar şi spirituală, cum este cea pe care o traversăm, preotul trebuie să fie alături de aproapele său. În calitate de consilier, aş dori să ma implic mai ales în promovarea unor proiecte sociale şi culturale. Parohia noastră a colaborat foarte bine şi până în prezent cu autorităţile locale – primărie, şcoală, grădiniţă, poliţie – dar cred că din postura de consilier aş putea să fac mai mult.
Pe de altă parte, aş vrea să se înţeleagă foarte bine faptul că eu nu candidez pentru o funcţie politică, ci pentru una administrativă. Mai mult decât atât, într-o societate democratică consilierul local este cel care reprezintă în mod direct interesele locuitorilor, iar aparatul primăriei este cel care trebuie să pună în practică hotărârile Consiliului Local.
Nu în ultimul rând, candidatura mea aş vrea să fie un îndemn pentru toţi candidaţii la o campanie curată şi morală. Mi-aş dori ca la Pantelimon să fie aleşi oameni care pun interesele cetăţenilor înaintea intereselor propri şi de partid”.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top