Opinii

Potențialul turistic al comunei Crucea, promovat printr-un centru de informare

Așa cum publicația noastră v-a anunțat, comuna Crucea este printer puținele comune constănțene care au un Centru de Informare Turistică pentru promovarea comunei și a zonelor învecinate. Învestiția a fost de 130 de mii de euro, iar finanțarea a venit prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală.
Primarul comunei, Gheorghe Frigioi declara la începutul implementării proiectului că turiștii vor afla informații cu privire la obiectivele zonei, rezervații natural, pentru că noi avem așa ceva, situri arheologice sau obiective religioase.

 

Avem ce să prezentăm și spre ce să-I îndrumăm pe cei ce vor să obțină informații.
Concret, pasul călătorului poate urca în minunata rezervație Allah – Bair ( Dealul lui Dumnezeu) ce se întinde pe o suprafață de 10 ha, fiind cea mai înaltă zonă din județul Constanța (204m). Vegetația stepică încă existentă pe dealurile acestea stâncoase/ calcaroase este o mică amintire a unei stepe cândva extinse peste Dobrogea şi Bărăgan. Zona Allah Bair este rezervație de tip mixt: geologic, botanic şi paleontologic pe baza unor calcare zoogene; în atolii unei mări străvechi se constituiau roci actualmente pline de fosile, în care se pot studia variate grupe de organisme, de la protozoare la echinoderme și vertebrate. Relieful are şi părţi accidentate, cu râpe de loess spectaculoase, care reprezintă locul ideal pentru cuibărirea păsărilor.
Un alt punct de interes turistic, aflat la mică distanță de Allah Bair, este Mănăstirea Sfânta Cruce. Lângă așezământul monahal se află un izvor pe care localnicii îl numesc Izvorul Tămăduirii, atrubuindu-i diverse proprietăți curative. Mănăstirea Sfânta Cruce a fost înfiinţată la 1 iulie 2005. Biserica aşezământului a fost ridicată în anul 2007 şi sfinţită în 5 iulie 2009. Primul corp de chilii a fost construit între anii 2005-2007, cel de-al doilea, între anii 2007-2010. Au mai fost ridicate clopotniţa, altarul de vară şi câteva dependinţe.
Alte obiective de interes turistic în zonă sunt ruinele cetății romane Cius, brațul Măcin al Dunării, podul Vadu Oii și parcul eolian Crucea.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top