Opinii

Platformă de depozitare a gunoiului de grajd, la Hârșova

Primăria orașului Hârșova dezvoltă în această perioadă un proiect realizat cu finanțare de la Ministerul Mediului ce vizează „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi“. Mai exact, se va realiza o platformă de colectare a deşeurilor ecologice de la grajdurile persoanele fizice şi juridice, din oraș.

 

În plus, proiectul prevede și dotarea cu utilaje ca: tractor cu două remorci, cisternă, vidanjă, încărcător frontal și maşină de împrăştiat gunoiul. După depozitare, gunoiul se descompune și se transformă în îngrășământ ecologic, iar apoi este împrăștiat pe terenurile doritorilor.
„Ne bucurăm că am reușit să obținem finanțare pentru acest proiect. În momentul de față lucrarea este finalizată în proporţie de 40 %. Pentru dotarea cu utilaje am fost săptămâna trecută la Ministerul Mediului unde am semnat contractele aferente, astfel că în maxim zece zile vom intra în posesia lor”, ne-a declarat primarul orașului, Tudor Nădrag. De asemenea, edilul ne-a vorbit și despre alte proiecte importante la care se lucrează: „Avem pregătit un proiect pentru modernizarea stadionului. S-a ivit oportunitatea de a depune acest proiect în parteneriat cu o localitate din Bulgaria și ne-am gândit că ar fi păcat să pierdem această șansă. Concret, este vorba de reabilitarea bazei sportive şi conservarea sporturilor vechi, iar noi ne-am gândit la oină. Este vizată reabilitarea suprafeţei de joc și împrejmuirea, refacerea vestiarelor şi a tribunelor. În acest moment proiectul este gata pentru a fi depus. De asemenea, lucrăm la finalizarea unui proiect ce prevedea asfaltarea tuturor străzilor din oraş. Vom depune acest proiect atât pe fonduri guvernamentale cât şi pe fonduri europene, să vedem de unde obținem finanțare. În plus, lucrăm la un proiect care vizează creşterea suprafeţelor de spaţii verzi şi parcuri în oraş și ne propunem să creştem suprafaţa acestora cu cel putin zece mii de metri pătraţi. Astfel, avem în vedere mărirea zonei de verdeață în zona blocurilor ANL, în zona blocurilor sociale, în zona Port dar şi la blocurile din zona Soveja. Pentru acest proiect sperăm să obținem finanțare de la Ministerul Mediului”.

 

 

 

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top