Opinii

Peste 20 de străzi din comuna Aliman vor fi asfaltate

Administrația locală a comunei constănțene Aliman a depus toate documentele la Agenția pentru Protecția Mediului documentația pentru implementarea proiectului de asfaltare străzi în comună.
Proiectul, în valoare de peste 15 milioane de lei, este finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, prin PNDL. În total, 21 de străzi din cele 3 localități componente ale comunei vor fi asfaltate.

Reabilitarea și modernizarea drumurilor din comună este prioritară pe agenda administrației publice locale, coordonate de primarul George Nicola. Conform edilului, străzile din Aliman sunt asfaltate sau pietruite, fapt care a determinat depunerea proiectului ce a primit finanțarea în anul 2017.
Străzile propuse pentru asfaltare în satul Aliman sunt: Orhideelor, Trandafirilor, Carierei, Gladiolelor, Florilor, Lalelelor, Teilor – lungime totala 4.559ml; în satul Dunăreni: Principală, Narciselor, Lalelelor, Trandafirilor, Violetelor, Orhideelor, Scolii, Ghioceilor, Crinilor, Liliacului – lungimea totală 5.921ml și în satul Vlahii: Panseluțelor, Garoafei, Bisericii, Orhideelor – lungime totală de 2.177ml.
Străzile ce vor fi asfaltate sunt străzi principale cu două benzi de circulație, având o lățime de 5,5 metri, dar și străzi secundare cu o singură bandă de circulație, având o lățime de 3-4 metri.
Pentru modernizarea străzilor se prevede executarea următoarelor lucrări: îndepărtare pietruire existentă, terasamente, sistem rutier, profil longitudinal, acostamente, asigurarea scurgerii apelor pluviale, podețe, ridicare la cote capace de vizitare, amorse laterale, accese curți, semnalizare rutieră.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top