Fără categorie

Penalități absurde, cerute de un SRL comunei constănțene Albești

O firmă solicită daune de miliarde, pentru o treabă nefăcută

Carențele legislației românești creează situații fără precedent, care fac uneori ca o comunitate locală să fie obligată să sufere din cauza unui sistem haotic. Se întâmplă la Albești, una dintre cele mai frumoase localități ale Dobrogei, zonă cu potențial turistic imens, locul în care în urmă cu mai bine de 2 milenii au existat o davă getică dar și o cetate puternică a grecilor dorieni. La început de 2013, Albești se confruntă cu probleme deosebite. Din acest motiv, nu se pune problema unor proiecte edilitare noi, ci numai continuarea programelor mai vechi, menite să facă ceva mai bună viața locuitorilor. Primarul Gheorghe Moldovan ne-a declarat că administrația locală a avut timp de patru ani conturile bancare blocate din cauza unui litigiu cel puțin ciudat. Este vorba despre un așa-zis proiect de realibilitare mai vechi de 2008, (anul în care Gheorghe Moldovan a fost ales primar), încheiat la acea vreme de către comuna Albești și o societate numită SC Argenta SRL.

Un articol de Cristian CEALERA

 

Deși nu s-a prestat mai nimic de către societate, după 2008, comuna Albești s-a trezit cu un debit de 6 miliarde de lei vechi. Conturile administrației au fost blocate și după numeroase eforturi, primarul Moldovan a reușit să achite așa-zisa datorie, tocmai pentru a putea debloca conturile. Tocmai când povestea părea să se încheie a venit lovitura: Argenta s-a trezit că vrea și penalități de întârziere, pe care, cum-necum, le-a calculat la valoarea de 8 miliarde de lei. „Așa cum era normal am atacat această solicitare în instanță și există în prezent un proces pe rolul Tribunalului Constanța. Vom vedea dacă justiția va decide să dea banii publici degeaba unei firme care vrea să profite de situație” a mai declarat primarul Gheorghe Moldovan. Din cauza acestui litigiu cu SC Argenta, Primăria Albești nu poate face în prezent nimic altceva decât să continue proiectele demarate în anii trecuți. Odată finalizate, acestea vor fi însă în măsură să îmbunătățească serios viața comunității. Este cazul programului de realizare al școlii generale de la Cotu Văii, care a fost construită în proporție de 80% și care va fi gata în curând. Într-o situație similară se află baza sportivă din localitate. Un alt proiect este cel de continuare a realizării unui drum de exploatare agricolă. De asemenea, se vor continua lucrările la biserică, activitate realizată din fondurile primăriei. Administrația locală a avut în trecut și două proiecte importante, care au fost însă anulate de către stat. Este vorba despre realizarea a 29 de kilometri de drum comunal sau cel de canalizare, proiecte care au fost din nefericire, făcute degeaba. Primarul Gheorghe Moldovan nu abandonează însă lupta, în ciuda tuturor greutăților sus-menționate. Întrucât să obții de la stat bani nu prea sunt mari speranțe, primăria vrea să acceseze fonduri europene și cu banii de la Uniune să poată realiza programe pentru dezvoltarea localității.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top