Fără categorie

Pachetul de legi privind guvernanța economică: negocieri la Parlament

Pachetul de legi privind guvernanța economică: negocieri la Parlament
Pachetul de legi privind guvernanța economică: negocieri la Parlament Deputaţii europeni sunt hotărâți să evite apariția unei alte crize similare celei actuale. Toamna trecută a fost adoptat un pachet legislativ ce prevede supravegherea sectorului privat din punct de vedere financiar. În această primăvară, Parlamentul a început să lucreze la un alt set de reguli pentru a evita îndatorarea excesivă a statelor membre și deficitele în creștere. Se urmărește identificarea dezechilibrelor economice la timp pentru a aplica măsurile corective necesare.

Sursa : © Uniunea Europeană – PE

Deputaţii europeni sunt hotărâți să evite apariția unei alte crize similare celei actuale. Toamna trecută a fost adoptat un pachet legislativ ce prevede supravegherea sectorului privat din punct de vedere financiar. În această primăvară, Parlamentul a început să lucreze la un alt set de reguli pentru a evita îndatorarea excesivă a statelor membre și deficitele în creștere. Se urmărește identificarea dezechilibrelor economice la timp pentru a aplica măsurile corective necesare.

În aprilie, comisia pentru afaceri economice şi monetare a adoptat un pachet legislativ referitor la guvernanța economică. Acesta este compus din șase propuneri, dintre care patru urmăresc consolidarea Pactului de stabilitate și creștere și supravegherea bugetară. Celelalte două au în vedere monitorizarea și controlul dezechilibrelor macroeconomice la nivelul UE.

Prima secțiune include materialul audiovizual pe tema guvernanței economice. În a doua secțiune puteți citi un interviu cu Sharon Bowles, președinta comisiei parlamentare pentru afaceri economice și monetare. A treia secțiune cuprinde opiniile a diferiți raportori cu privire la propunerile de reformare a Pactului de stabilitate și creștere, iar ă patra explică votul din comisia Parlamentului European.

Pachetul legislativ este programat pentru vot în cadrul ședinței plenare din iunie la Strasbourg. Acest dosar va fi actualizat frecvent în perioada ce va urma.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top