Ştiri

Ovidiu Cupșa: Îmi doresc să candidez pentru preşedinţia PNL Constanţa!

Ultimele zile ale anului 2016 a adus un război crâncen între câțiva membrii vechi ai PNL Constanța (în frunte cu Ovidiu Cupșa) și Gheorghe Dragomir, președinte al organizației județene, prin intermediul unor comunicate de presă. Cupșa l-a acuzat pe Dragomir că ar fi confiscat partidul, pe care l-ar conduce în mod discreționar, în avantajul său și al câtorva apropiați și i-a cerut demisia ca urmare a rezultatelor înregistrate la alegerile parlamentare (Click aici pentru comunicat).

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU

Totodată, Cupșa a nominalizat nouă foști vicepreședinți ai PNL (printre care și el) care ar fi fost nevoiți să plece din funcții din cauza lui Dragomir. În replică, șeful PNL a răspuns printr-un comunicat care conţinea declarații ale celor în cauză (Click aici pentru comunicat), încercând să susțină că aceștia au renunțat la funcții din alte motive. Cupşa a răspuns la rândul său, (Click aici pentru comunicat) spunând că “Utilizarea siglei PNL în apărarea unei persoane este un act lipsit de curaj”.

Am stat de vorbă cu Ovidiu Cupșa despre motivele care l-au făcut să își dea demisia, reformarea partidului, echipa opozanților, varianta Crin Antonescu și o posibilă plecare la ALDE. Iată răspunsurile:

  • Încă din seara alegerilor (11 decembrie 2016-n.red), la PNL se împărțeau funcțiile pentru europarlamentare. La fel s-a procedat și la parlamentare, unde nu a existat transparență și dialog în stabilirea candidaților. Am plecat pentru că în PNL Constanța nu se mai respectă principii democratice, nu mai există un dialog real, iar deciziile sunt luate în mod arbitrar.
  • Nu exclud posibilitatea de a candida. Dar deocamdată vreau să încerc să adun oamenii de bună credință din partid, liberali vechi dar și mai noi care își dau seama că PNL trebuie reformat. Vom vedea înainte de alegerile interne cine are cea mai mare susținere printre colegi și acela va candida la funcția de președinte. Important este ca alegerile să fie organizate corect și democratic.
  • Membrii PNL Constanța au dreptul să se exprime în alegeri libere, în organizarea unei Conferințe Județene a cărui rezultat să nu fie viciat prin selectarea atentă de către domnul Dragomir a delegaților și epurarea celor care ar putea vota împotriva unui epigon susținut de domnia sa. La orice competiție arbitrul trebuie să fie neutru!
  • În speranța unei reforme morale reale, fac apel la toți liberalii din județul Constanța să aibă curajul să se exprime liber. Nu vă lăsați intimidați de atitudinile manipulatoare sau de forță! Ele reprezintă ultimele demersuri în încercarea confiscării conducerii partidului de către aceleași persoane care l-au adus aici.
  • Ar putea exista o migrație a unor PNL-iști spre ALDE, mai ales dacă partidul nu se va reforma acum. În ceea ce mă privește, nu plec din PNL, rămân aici și mă lupt!
  • Crin Antonescu este o soluție pentru PNL, cred că este cel mai onorabil politician din România. Să nu uităm că el și-a dat demisia de onoare. Este un politician de anvergură, dar nu cred că ar veni acum în partid, să facă echipă cu acești oameni. 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top