Fără categorie

Organizatorii și-au bătut joc de participanții la Serbarea borșului pescăresc de la Jurilovca

Evenimentul a fost ilustrat pe Facebook cu fotografii realizate cu altă ocazie, în Tulcea!

Organizatorii Serbării borșului pescăresc (Consiliul Județean Tulcea și Primăria Jurilovca) nu au luat în calcul un fapt evident: toamna mai și plouă. Iar atunci când meteorologii anunță cod galben de vremea rea poate să plouă tare. Și să bată și vântul. Asta s-a întâmplat pe 11 octombrie la Jurilovca, unde mii de oameni din toată țara s-au înghesuit să participe la cea de cincea ediție a unui eveniment tradițional. 

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU

În ciuda avertizării meteo, organizatorii au amenajat pentru servirea mult lăudatului borș de pește (delicios, de altfel) două spații improvizate. Pe la amiază într-unul din “corturi”, apa băltea, iar mesele și băncile erau ude.
“Celebrul” ceaun de o tonă (așa cum anunțau organizatorii) a fost mai mult de decor, căci turiștii au fost serviți cu ciorbă din cele câteva ceaune de dimensiuni “normale”. Oricum în ceaunul din inox, apa de ploaie se amesteca cu ciorba, în lipsa uniu acoperiș.

{youtube}yQzudVfheZI{/youtube}
Scena pe care au urcat mai multe ansambluri folclorice, cântăreți și formații de muzică a fost amplasată prost, destul de departe de cele două “corturi” și micul târg cu produse tradiționale. De aceea, publicul a avut de ales între a sta la adăpost de ploaie și a viziona concertele. În consecință, pe tot parcursul zilei interpreții nu au avut mai mult de 20-30 de persoane dispuse să stea cu umbrele în mână, în parcarea bătută de vânt, pentru a privi spectacolele.

Zdob și Zdub, 7000 euro pentru trei melodii

Dezamăgiți de organizarea proastă, pe la ora 17, cei mai mulți dintre turiști plecaseră deja din Jurilovca, iar cei rămași umpluseră restaurantele, astfel că ceea ce ar fi trebuit să fie momentul culminant al serii, concertul moldovenilor de la Zdob și Zdub a fost un fâs. Început în prezența unei audiențe modeste, concertul s-a terminat după doar trei melodii, pentru că… s-a oprit curentul. Cu toate că problema tehnică a fost rezolvată în 15 minute, formația Zdob și Zdub nu s-a mai întors pe scenă, deși, spun sursele noastre, au primit pentru acest concert aproximativ 7000 euro.
Organizatorii nu s-au mai obosit nici cu focul de artificii, preocupați probabil să sărbătorească, tot în Jurilovca dar într-un loc adăpostit, victoria ridicolă a șefului de partid Liviu Dragnea (atât președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, cât și primarul comunei Jurilovca Eugen Ion, sunt membri ai PSD).
Și ca tabloul să fie complet, Primăria Jurilovca a ilustrat, pe Facebook, un mesaj legat de acest eveniment cu fotografii realizate în Tulcea, într-o zi însorită!

Sursa foto: Facebook

 

Actualitate

To Top