Opinii

Oraşul Eforie va avea alee de promenadă nouă şi un parc modern

Oraşul Eforie, cu cele două staţiuni Eforie Nord şi Eforie Sud, este renumit pentru tratamentele cu factori naturali existenţi aici, acestea fiind funcţionale pe tot timpul anului. Dotările bazelor de tratament sunt la cel mai înalt nivel, de la instalaţii pentru băi calde (apa sărată concentrată provine din lacul Techirghiol), aparatură pentru împachetări calde cu nămol, pentru tratamente ginecologice, aerosoli, kinetoterapie, saună până la săli de gimnastică medicală, toate ajută la tratarea mai multor tipuri de afecţiuni precum cele locomotorii, reumatice, dermatologice,  respiratorii, ginecologice.
Aleea de promenadă a staţiunilor are în prezent un aspect inestetic şi neîngrijit, este îngustă şi sunt zone unde lipseşte parapetul de protecţie sau este înclinat către plajă, grinzile de sprijin ale acestuia fiind fundate necorespunzător.

Un articol de Ştefan KOSTOF

Necesitatea reabilitării acestei alei a determinat Primăria Eforie să efectueze un studiu şi un proiect de reconstrucţie la standarde moderne a acestei alei. Proiectul contribuie la regenerarea unei zone urbane degradate prin rezolvarea deficienţelor de accesibilitate şi mobilitate cu impact asupra dezvoltării de ansamblu a oraşului. Amenajarea acestei alei de promenadă, din zona cuprinsă între hotelurile Acapulco şi Belona, şi Aleea Belona necesită o investiţie de aproximativ 9,985 milioane RON, din care asistenţă financiară nerambursabilă reprezintă 7,817 Ron.
În urmă cu două săptămâni Primăria Eforie a depus la ADR Brăila în urmă cu două săptămâni un proiect care vizează reabilitarea parcului din zona Cazino Eforie Sud. Investiţia prezentată face parte din Planul Integrat de Dezvoltare pentru Polul de Creştere Constantă.   
Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de 2.936,477 mii lei (673,736 mii Euro)
Durata de realizare a proiectului este de 14 luni pentru o suprafaţă totală a terenului de  8.387,66mp. Din această suprafaţă aproximativ 3.500 de mp vor fi alocaţi spaţiului verde, 250 mp vor fi spaţii de joacă, vor fi ridicate două fântâni arteziene, un skate park de 600 mp şi o pistă de alergare.  

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top