Fără categorie

O franţuzoaică a investit în staţiunea Olimp

În sudul litoralului nu prea mai vin turişti străini, dar sosesc, surprinzător!,… investitori din străinătate. Un exemplu de investiţie de succes este via, crama şi hanul, care alcătuiesc Complexul „Clos des Colombes”. O franţuzoaică a venit în Olimp şi, pe malul lacului Tatlageac, a amenajat un paradis pe care turiştii îl descoperă cu încântare. Cei care au fost în Franţa pot depune mărturie că locaţia este la nivelul superior, ca şi ambianţă şi servicii, chiar pentru standardele înalte ale Hexagonului.
Cât despre Complexul „Cireşica”, următorul obiectiv turistic pe care îl prezentăm în acest număr, în cadrul campaniei noastre de reabilitare a imaginii sudului litoralului românesc, putem spune că este păcat de mediatizarea unilaterală făcută până acum, focalizată doar pe vizitele preşedintelui Băsescu, care preferă acest restaurant, din Olimp, de fiecare dată când îşi petrece o scurtă vacanţă la vila prezidenţială din Neptun. Este vorba de o expresie a profesionalismului în turism, pe care patronul Costel Mincă l-a transpus într-o grădină şi un spaţiu de cazare ce ridică cota de calitate a părţii de sud a litoralului românesc. Preşedintele Băsescu, om umblat pe mări şi ţări, ştie ce să aleagă!

Un articol de Paul PÂRVU

Arta de a trăi

La Clos des Colombes se face totul pentru a oferi un anumit mod franţuzesc de a trăi: Echipa restaurantului, fidelă de la începuturi, face tot posibilul să satisfacă aşteptările gastronomice. Vinurile domeniului, elaborate cu pasiune, în mod natural şi tradiţional, sunt prieteni perfecţi pentru aceste momente de excepţie. Camerele , în regim Bed & Breakfast, oferă linişte şi autenticitate, cu un lux simplu, pentru o meritată odihnă.

Turism viti-vinicol

La Clos des Colombes, turismul viti-vinicol este omniprezent: În timpul unei plimbări în via care înconjoară proprietatea, în timpul vizitei frumoasei crame, descoperind tehnicile tradiţionale, în timpul degustării comentate a vinurilor domeniului Clos des Colombes, prelungind această experienţă cu o masă, pentru a pune în practică acordul perfect între mâncare şi vinuri, când vizitatorul se odihneşte în una din camere, unde tema „vinului” se regăseşte în fiecare detaliu al decoraţiunilor.

Istoria

Domeniile Clos des Colombes sunt rezultatul unui vis nebunesc al lui Anne-Marie Rosenberg: transformarea unei foste ferme de la malul Mării Negre în domeniu viti-vinicol. Această franco-româncă, provenită dintr-o veche familie de viticultori din Champagne, a reuşit astfel să creeze, cu ajutorul fidelei sale echipe şi a fiului său, una dintre locaţiile preferate a amatorilor de vinuri bune şi de gastronomie.

Tradiţia “Clos des Colombes”

Cuvântul “Clos” din Clos des Colombes reprezintă o tradiţie ancestrală. În limba franceză, cuvântul “clos” descrie o podgorie închisă, împrejmuită, în general, de un zid de pietre uscate. Este o expresie, în mod particular folosită în Burgundia, dar şi în alte regiuni viticole. Cuvântul “Colombes” din Clos des Colombes reprezintă trecutul domeniului: o veche casă cu porumbei pe care noi am renovat-o şi porumbei, câţiva la început, mai mulţi astăzi.

Un sejur de charm

În mijlocul unei grădini mari, în faţa unei podgorii tinere, Le Clos des Colombes reflectă un anumit stil de viaţă franţuzesc. Situată aproape de pădurea Comorova, vis-à-vis de lacul Tatlageac, şi la câţiva paşi de Marea Neagră, Clos des Colombes are toate atuurile pentru a oferi un sejur fermecător, într-o ambianţă sănătoasă, plină de calm şi rafinament.

“Terroir”

Un vin bun nu poate exista fără un pământ bun şi fără o muncă riguroasă în vie. De aceea echipa Domeniilor Clos des Colombes a luat o podgorie, în vârstă de 30 de ani, care produce struguri foarte marcaţi de sol, în care rădăcinile se înfig lent şi adânc, câutând umiditatea şi nutrimentele necesare unei bune dezvoltări. Viile tinere au fost plantate, în jurul proprietăţii, în 2007 şi 2008, pe un pământ, special numit terra rossa.

Soiuri alese

Pe parcelele de vii bătrâne de la Clos des Colombes, sunt plantate soiuri autohtone pentru vinuri albe: Riesling Italian, Fetească Albă şi Regală şi Crâmpoşie. Ca soi de vin roşu este Cabernet Sauvignon. Solul de bună calitate din jurul proprietăţii a permis plantarea de soiuri cum ar fi: Riesling şi Viognier pentru vinuri albe, Pinot noir, Cabernet Sauvignon şi Syrah,  pentru cele roşii.

Îngrăşăminte 100% naturale

Pe podgoria Clos des Colombes se folosesc tratamente la minimum, şi cele mai naturale posibil, gunoiul de grajd de la cai fiind cel mai bun îngrăşământ. Se produce de la un an la altul propriul compost. Nu există, pentru moment, nici o recunoaştere oficială “bio”, dar ceea ce interesează este să se aplice o protecţie a mediului, zi de zi. Via urmează un ciclu regulat şi munca viticultorilor este să o ajute, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

Ambianţa şi gastronomia

Sala de restaurant Clos des Colombes, amenajată într-o fostă clădire viticolă, oferă în plus un volum generos, într- un cadru rafinat, original şi prietenos. Decorarea acestei case de ţară, orientată spre vie şi vin, este un amestec subtil de modern şi rustic. Fie că vorbim de şemineu pentru o seară romantică, sau pe terasa umbrită de dinaintea viilor, dacă sunteţi doi sau mai mulţi, restaurantul Clos des Colombes este locaţia ideală pentru o masă memorabilă, în plus care să vă satisfacă cele mai exigente cerinţe gastronomice. Ambianţa muzicală discretă, franceza, completează liniştea necesară acestor momente de degustare.

Arta culinară

Bucătăria restaurantului Clos des Colombes oferă un parcurs gastronomic în care modernitatea, creativitatea, sănătatea şi savoarea sunt principalele caracteristici ale bucătăriei tradiţionale româneşti. Meniul se schimbă odată cu anotimpul, în funcţie de modul de aprovizionare cu produse de sezon, inclusiv cu produse din grădina proprie. Trecutul şi prezentul sunt intim împletite atât în decor, cât şi pe farfurie, pentru a oferi un sejur plin de farmec, într-un mediu calm şi rafinat.
Echilibrul, armonia şi sănătatea sunt motoarele esenţiale în creativitate: o bucătărie originală, nici franţuzească, nici românească. Scopul restaurantului este de a face o bucurie clienţilor, propunându-le o mâncare sănătoasă, cu gust excepţional.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top