Actualitate

Mugurel Marșavela, primarul comunei Baia, lămuriri legate de taxa de salubrizare

Cum este firesc, la început de an se discută despre taxe și impozite. Este momentul când atât autoritățile, cât și oamenii își organizează bugetele. Pe acest fond, primarul comunei tulcene Baia, Mugurel Marșavela, a oferit locuitorilor o serie de explicații cu privire la taxa de salubrizare.

„În primul rând vreau să vă asigur de bunele și corectele demersuri pe care le înfăptuim în toată activitatea noastră de administrație publică locală, activitate menită să vină de fiecare dată în sprijinul și nu în detrimentul dumneavoastră, cum de altfel suntem înțeleși uneori, mai ales atunci când suntem obligați să punem în aplicare anumite legi sau norme care vă afectează bugetul familiar. Mă refer aici la mult contestata și dezbătută TAXA DE SALUBRIZARE”, spune primarul.

Mugurel Marșavela explică faptul că această taxă a fost stabilită la nivelul unui Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Tulcea, prin ADI-IDM (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară a Infrastructurii de Deșeuri Menajere), din care fac parte toate comunele și orașele județului Tulcea (obligație venită prin directivele Uniunii Europene).

„În concluzie, dragi concetățeni, pe aceasta cale vreau să vă asigur că niciun locuitor al comunei noastre nu vă plăti mai mult decât toți ceilalți locuitori ai județului Tulcea și că aceasta taxă a fost stabilită în ședință Adunării Generale a ADI-IDM Tulcea. Așadar, taxa de salubrizare este unitară la nivel de județ Tulcea și am fost obligați să o aplicăm începând cu anul 2021, în urma controlului efectuat de Curtea de Conturi Tulcea de la sfârșitul anului trecut și nu din cauza campaniei electorale așa cum, lipsiți de credibilitate, sugerează anumiți postaci de bună credință”, mai spune primarul.

Edilul mai arată faptul că folosește mijloacele moderne de comunicare, inclusiv pagina de Facebook a sa, pentru informarea corectă a oamenilor și dă asigurări că, în permanență, caută soluții pentru ca locuitorii comunei Baia să beneficieze de cele mai bune servicii.

„Pentru cei care doresc mai multe detalii, vă stăm la dispoziție , în orice zi, la sediul Primăriei Baia, totodată recomandându-vă mai mare atenție la studierea regulamentului de aplicare pe care vi l-am pus la dispoziție”, mai spune Mugurel Marșavela.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top