Ştiri

Mircea Titus Dobre: „Îi cer incompetentului Bogdan Trif demisia din funcția de ministru al Turismului”

Fostul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, actual parlamentar ProRomânia, a lansat un atac dur la adresa lui Bogdan Trif, înlocuitorul său de la minister.
„La plecarea mea de la conducerea Ministerului Turismului mi-am prezentat bilanțul activității, care poate fi oricând verificat. Astăzi, la cinci luni de la înlocuirea mea, toate realizările unui an de muncă au fost distruse, iar ministrul zero, Bogdan Trif, se poate lăuda cu următoarele cifre: 5 luni, 56 de posturi publice inutile, înființate pentru clientelă, 1 subsecretar de stat, 1 articol din Constituție încălcat, 2 articole din Regulamentul Camerei Deputaților încălcate , 3 legi blocate!”

Mai mult, Mircea Titus Dobre îi solicită demisia lui Trif, acuzându-l de încălcarea legii și nerespectarea Programului de Guvernare, prin acțiuni care au distrus toate șansele de a reforma în folosul industriei legislația:
• A blocat proiectul de Hotărâre de Guvern privind înființarea Fondului de Garantare a Pachetului de servicii turistice, cu toate că exista Legea 277/2017;
• A blocat Legea Turismului, nefiind în stare, în cinci luni, să obțină avizele pentru a prezenta proiectul de lege în Guvern;
• A blocat, timp de cinci luni, Ordonanța 15/2017 privind înființarea OMD-urilor și a birourilor de promovare externă, cerând retrimiterea acestei ordonanțe la Comisia pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților, fără nicio justificare și, astfel, prin încălcarea legii (nerespectarea art.70 din Regulamentul Camerei Deputaților).

„Îi cer demisia deoarece a încălcat art. 111, alin. 2 din Constituția României și art. 55 din Regulamentul Camerei Deputaților, prin refuzul de a se prezenta la ședința Comisiei pentru Industrii și Servicii din luna mai, la solicitarea președintelui acesteia.
Îi cer demisia pentru proiectul de reorganizare a Ministerului Turismului – ce poate fi consultat de oricine accesează site-ul instituției (http://turism.gov.ro/…/ANEXA-1-ORGANIGRAMA-LA-HG-24_2017-LA…) – prin înființarea a peste 56 de posturi publice nejustificate în organigrama Ministerului, plus un subsecretar de stat, în condițiile în care, Bogdan Trif ,timp de cinci luni, nu a făcut nimic în afară de a bloca Programul de Guvernare”, mai spune parlamentarul.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top