Actualitate

Lucrările la Podul Tulcea – Brăila au deja un avans de două luni

Constructorul podului suspendat peste Dunăre a dat asigurări că lucrările la unul dintre cele mai mari poduri din Europa se desfășoară conform graficului, ba chiar se află într-un avans de două luni. 

Reprezentanții Asocierii de firme Astaldi (Italia) și IHI Infrastructure System Co (Japonia) au participat, alături de persoane din conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, la o discuție organizată pe 15 martie la sediul Consiliului Județean Tulcea, la invitația președintelui Horia Teodorescu.

Lucrările la Podul Tulcea-Brăila au un avans de două luni.https://www.dezvaluiri.ro/lucrarile-la-podul-tulcea-braila-au-deja-un-avans-de-doua-luni/

Publicată de Dezvăluiri.ro pe Sâmbătă, 16 martie 2019

Din partea constructorului au fost prezenți Andrea Danese – director general adjunct pentru Europa, Pier Luca Canino – director de țară pentru România, Dragoș Burlan – director tehnic, Giorgio Carappetta – manager de proiect și Kudo Mitsuhiro – manager de proiect, în timp ce beneficiarul CNAIR a fost reprezentat de Sorin Scarlat – director general adjunct și Raul Mag – director de proiect.


„Poate mai sunt mulți tulceni neîncrezători cu privire la finalizarea acestui proiect de importanță extraordinară pentru România, pentru Dobrogea, pentru Tulcea. Acest proiect se află în desfășurare, fapt pentru care astăzi facem o prezentare a stadiului lucrărilor la ora actuală. Termenul de finalizare a construcției prevăzut în contract va fi respectat astfel că această investiție va fi dusă la bun sfârșit“, a declarat președintele Horia Teodorescu.
Potrivit prezentării făcute de directorul tehnic Dragoș Burlan, proiectul în sine nu cuprinde doar podul suspendat, ci și un drum de circa 23 km, care va face legătura între Brăila și Jijila, 19 km fiind în județul Tulcea. Contractul a fost semnat în luna ianuarie 2018, ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectare fiind dat pe 2 martie 2018. Contractual erau prevăzute 12 luni de proiectare, dar pe data de 21 decembrie s-a dat ordinul de începere a execuției, având proiectul tehnic aprobat și fiind obținute toate autorizațiile și aprobările necesare.
„Suportul pe care ni l-au dat autoritățile publice centrale și locale a fost unul nemaiîntâlnit de noi: într-un termen de aproape trei luni de zile, s-au efectuat exproprierile, s-a înnoit avizul de mediu, s-au transferat șase hectare de pădure de la Ministerul Pădurilor la cel al Transporturilor și s-a defrișat zona.
Conform graficului de lucrări, executăm de pe 21 decembrie 2018 până la începutul lui aprilie 2019 lucrări pregătitoare. Aceste lucrări pregătitoare efectuate până în prezent ne permit să lucrăm în zona Dunării la cei doi piloni centrali pe toată durata anului, în așa fel încât nu vor fi oprite lucrările din cauza nivelului ridicat al Dunării. Lucrările efective la fundațiile podului, atât la cele două blocuri de ancoraj, cât și la cele două fundații de la pilonii centrali vor începe în luna aprilie, când vom realiza atât pereți mulați cât și coloanele forate“, a precizat Dragoș Burlan.


În zona Jijila, în două luni, constructorul a reușit să realizeze un mic „palm“, în vederea asigurării frontului de lucru pe toată perioada anului, pentru a fixa cei doi piloni în sol. De asemenea, toate platformele și drumurile dintre ele vor avea o înălțime de circa 8 metri, pentru a asigura frontul de lucru pe toată durata anului. În condițiile în care Dunărea va începe să crească în câteva săptămâni, această activitate de pregătire a terenului începută de circa două luni și jumătate va fi finalizată în următoarele trei săptămâni, astfel încât anul acesta să fie terminate lucrările la fundațiile celor două blocuri de ancoraj. Potrivit estimărilor constructorului, la fundațiile de la turnuri, lucrările vor fi finalizate în lunile ianuarie sau februarie 2020.
„Ne-am luat măsurile pentru a putea asigura lucrul nu numai pe toată durata anului. Vor fi niște activități continue, 24 din 24, șapte zile pe săptămână, 30-31 de zile pe lună, 365 de zile pe an. Putem să vă spunem că la sfârșitul lui 2022, începutul lui 2023, această lucrare va fi finalizată și vom putea folosi acest drum de 23 de kilometri și primul pod suspendat din România“, au dat asigurări reprezentanții Astaldi.
Pe de altă parte, beneficiarul CNAIR face eforturile necesare pentru asigurarea resurselor financiare. Pentru acest an, în bugetul acestei investiții este prevăzută o sumă de aproape 600 de milioane de lei, cu posibilitatea majorării ei la rectificările bugetare. Astfel, reprezentanții CNAIR au dat asigurări că, din punct de vedere financiar, nu există nicio barieră în finanțarea acestei investiții.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top