Litoralul românesc

Locuitorii din Săcele o acuză pe asistenta Mihaela Doboşan că nu are pregătirea necesară

Fred Iacobovschi se joacă de-a medicina, pe barba pacienţilor

La dispensarul din Săcele, medicul Fred Iacobovschi a angajat-o pe Mihaela Doboşan în funcţia de asistentă medicală. Totul ar fi în regulă dacă femeia ar avea studiile şi, implicit, pregătirea necesară pentru a exercita această funcţie. Deşi Iacobovschi susţine că în 2001 a cooptat-o pe Doboşan ca soră medicală, adică infirmieră, adeverinţele eliberate de aceasta şi declaraţiile oamenilor din comună scot la iveală faptul că Mihaela Doboşan este asistentă şi nu infirmieră.

Un articol de Andreea PAVEL

Mai mult decât atât, la dispensar este înregistrată ca asistentă medicală o anume Mihaela Florea, despre care locuitorii din Săcele susţin că este într-adevăr asistentă, dar… în Constanţa. Pe de altă parte, aceştia ne-au povestit că la dispensar lucrează doar Mihaela Doboşan şi Camelia Florea, asistenta angajată de cel de-al doilea medic, Silvia Pencea.

”Asistenta” Mihaela Doboşan nu e înregistrată la Ordinul Asistenţilor Medicali

O înştiinţare aparţinând Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR), filiala Constanţa, arată faptul că în cadrul instituţiei nu figurează înregistrată nici o asistentă medicală pe numele Mihaela Doboşan. Despre codul numeric personal al acesteia, înregistrat la Ordinul Asistenţilor, nici nu mai are rost să pomenim. Astfel, în condiţiile în care, OAMGMAMR nu recunoaşte înregistrarea unui asistent medical, acesta din urmă este incompatibil cu exercitarea funcţiei. Problema apare în condiţiile în care oameni precum Mihaela Doboşan practică totuşi, în ciuda acestei condiţii, meseria de asistent medical.

Deşi Doboşan are parafă, medicul Iacobovschi neagă vehement funcţia acesteia

O dovadă a faptului că, deşi nu are studiile necesare, Mihaela Doboşan e bine mersi una dintre cele două asistente ale comunei Săcele este un raport al arbitrului Ozgun Dimşa, întocmit pe 15.10.2006, cu privire la un meci de fotbal între echipele Voinţa Săcele şi Sport Club Horia. În colţul din stânga sus al raportului se găsesc parafa şi semnătura asistentei medicale… Mihaela Doboşan! Ups! Iată cum negarea vehementă a medicului Iacobovschi, care susţine că Doboşan este infirmieră şi nu asistentă, se dezumflă exact ca o minge de fotbal de proastă calitate.

Un alt document edificator vine chiar din mânuţele lui Fred. Pe 03.10.2008, acesta a eliberat o adeverinţă prin care ”se adevereşte că Doboşan Mihaela este salariat în cadrul cabinetului dr. Iacobovschi, în funcţia de asistentă medicală, cu salariul brut/net de 382 lei”. Nu ştim ce motive o fi avut (sau n-o fi avut) Iacobovschi, dar acesta nu a completat numărul ordinului de plată prin care ar fi putut demonstra că a plătit CAS-ul aferent. Cu siguranţă, însă, există o explicaţie…

Medicul Fred Iacobovschi: Nu mă mai sâcâiţi cu telefoanele!

Aceasta este una dintre primele replici pe care medicul Fred Iacobovschi, cel care a angajat-o la dispensarul din Săcele pe Mihaela Doboşan, s-a grăbit să le arunce pe un ton răstit. Foarte irascibil la auzul subiectului pe care am fi vrut să-l discutăm mai detaliat, Iacobovschi a aruncat mâţa moartă în curtea politichiei: ”E o chestie dirijată politic, unii oameni nemulţumiţi caută să se răzbune cu orice preţ. Nu mă mai sâcâiţi cu întrebările!”.

Ulterior, reporterii DEZVĂLUIRI aveau să afle că Fred Iacobovschi are într-adevăr treabă şi cu politica, fără ca asta să-l absolve însă de vină, fiind unul dintre cei trei consilieri PSD din Săcele. În acest caz, ruşine partidului dacă un consilier social-democrat se grăbeşte să explice toată povestea prin ”dirijare politică” în contextul în care la mijloc este vorba de o ilegalitate flagrantă care poate avea repercusiuni grave asupra locuitorilor unei comunităţi pe care o reprezintă. În loc să explice incompatibilitatea în care se afla angajata lui, Iacobovschi ne-a mărturisit că problema e deja rezolvată, întrucât ieri, 19 martie a.c., a discutat o oră şi jumătate cu poliţiştii secţiei din Săcele şi, de asemenea, a purtat discuţii şi cu ”şefii lui” care, din câte se pare, au înţeles problema. Deci, de ce să mai dăm explicaţii publicului larg, nu?

În încheiere, medicul a ţinut să ne precizeze faptul că, în cadrul dispensarului, Mihaela Doboşan nu practică meseria de asistentă medicală, ci pe cea de infirmieră. Iacobovschi ne-a certat şi pentru faptul că ”ascultăm zvonurile din Săcele”, referindu-se la locuitorii comunei care ne-au povestit cum (un exemplu al faptul că desfăşoară atribuţiile unei asistente) Doboşan le făcea injecţii.  

Flegmoane în loc de vindecare

Cei care ne-au sesizat problema de la dispensarul din Săcele sunt chiar locuitorii comunei. Aceştia ne-au povestit cum aşa-zisa asistentă le face injecţii şi îi tratează, deşi nu are pregătirea necesară. Mirela Coşbuc ne-a vorbit despre faptul că unul dintre copii a făcut flegmon (inflamaţie locală a ţesutului subcutanat cu acumulare de puroi, n.red.) în urma unei injecţii făcute de Mihaela Doboşan. Tot sătenii ne-au povestit că ”asistenta” este mama fetiţei despre care se spune că ar fi fost lovită cu o nuia de directorul şcolii din Săcele. Viorica Budai ne-a declarat că eleva îşi punea un bandaj, asemenea unui gips, înainte să ajungă în clasă pentru a dramatiza situaţia şi a lăsa impresia că lovitura primită i-a rupt mâna. Referitor la acest caz vom reveni cu o anchetă care probabil va face lumină în scandalul de la şcoala din Săcele, în care este implicat însuşi directorul acesteia, Gavrilă Remescu. Maria Plăieşu, învăţătoare la clasa a IV-a A, ne-a reconfirmat faptul că mai mulţi oameni au făcut flegmoane în urma injecţiilor făcute de Mihaela Doboşan. Mai mult decât atât, probabil cel mai grav aspect este faptul că, aşa cum susţine învăţătoarea,  în ultimii ani Doboşan a făcut vaccine tuturor elevilor şi cadrelor didactice din cadrul şcolii din Săcele.

Vom reveni!

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top