Opinii

La Valu lui Traian, modernizarea infrastructurii este în toi

Prin ordine semnate direct de primarul Florin Mitroi, în comuna Valu lui Traian lucrările de modernizare a localității se află în plină desfășurare.
Peste 40 de străzi din comună se află în programul de reabilitare și asfaltare demarat de primărie. Investiția face parte din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL)- Modernizarea Satului Românesc, proiect prin fonduri guvernamentale.

Lucrările care se execută în regie proprie vizează plantarea de flori, gazon, vopsirea stâlpilor de iluminat și a bordurilor, curățarea canalului care străbate comuna, tunderea gazonului din parcuri, reparații la locurile de joacă vechi, distribuirea de tomberoane pentru colectarea selectivă a deșeurilor menajere pentru locuitorii comunei. De asemenea s-au montat băncuțe, steaguri pe stâlpii de iluminat și coșuri de gunoi stradal pentru colectare selectivă a deșeurilor.
În ceea ce privește lucrările de asfaltare, au fost emise de către primarul Florin Mitroi, ordine de începere a lucrărilor, finanțarea acestora făcându-se în baza Ordonanței de Guvern nr.28/2013. Valoarea totală a investițiilor la nivelul întregii comune Valu lui Traian se ridică la suma de 200 miliarde de lei vechi.
Lucrările de asfaltare au fost însoțite de lucrări de reabilitare și modernizare a trotuarelor din localitate. Astfel, trotuarele după ce vor fi asfaltate, vor fi acoperite cu un strat roșiatic de uniformizare, această investiție efectuându-se din bugetul local și se ridică la suma de peste 18 miliarde de lei vechi. Totodată, proiectul de reabilitare al trotuarelor prevede ca ulterior lucrărilor de modernizare acestea să fie prevăzute cu alveole pentru spații verzi, gazon și trandafiri.
Parcurile comunei nu au fost nici ele uitate, aici fiind prevăzute montarea de noi mobiliere pentru locurile de joacă pentru copii. De asemenea s-a prevăzut și înființarea altor câteva parcuri cu locuri de joacă noi. Valoarea acestei investiții finanțate de la bugetul local al primăriei Valu lui Traian se ridică la suma de 2 miliarde de lei vechi.
Nu în ultimul rând, cartierul nou de case a fost și el luat în calcul în ceea ce privește programul de modernizare al comunei. Aici se execută lucrări de racordare a locuințelor la noul sistem de canalizare, investiția fiind făcută de Regia Autonomă Județeană de Apă (RAJA), urmând că ulterior acestor lucrări să se execute cât mai repede cu putință asfaltarea integrală a străzilor din acest cartier.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top