Ancheta

La Midia va fi creat un Port Pescăresc

Primăria Năvodari, parteneră într-un proiect de mare perspectivă

Consiliul Local Năvodari a aprobat joi, 26 septembrie, intrarea oraşului într-un parteneriat, alături de Consiliul Judeţean Constanţa şi Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA), proiect în urma căruia în Portul Midia va fi creat un Port Pescăresc. Edilul Nicolae Matei consideră că acest obiectiv va contribui decisiv la continua dezvoltare a oraşului. „Portul pescăresc se va face pe o suprafaţă de 10 hectare, iar oraşul nostru este asociat în acest parteneriat cu o treime” a mai afirmat primarul. Obiectivul care va fi construit la Midia este extrem de bine-venit, în condiţiile în care oraşul Năvodari are deja demarat un alt proiect, acela al Pieței de Peşte.

Astfel, peştele proaspăt va fi adus pe tarabele din oraş, direct din portul aflat în apropiere, produsele oferite spre vânzare fiind astfel de cea mai bună calitate. Proiectul de intrare în parteneriatul pentru Portul Pescăresc a fost aprobat în unanimitate de membrii Consiliului Local Năvodari.

Familiile nevoiaşe, scutite de impozite şi taxe

În cadrul şedinţei de joi, forul de conducere al urbei a adoptat un total de 36 de proiecte care privesc bunul mers al oraşului. 8 familii nevoiaşe vor beneficia de înlesniri la plata impozitelor şi taxelor. De asemenea, CL Năvodari a luat decizia ca mai multe familii cu situaţie financiară precară să fie scutite total de la plata datoriilor către buget, lor urmând să le fie şterse chiar şi penalizările calculate până în prezent. Nu în ultimul rând, administraţia locală a hotărât să preia de la fostul Ecoterm toate datoriile calculate pentru 7000 de familii din oraş, urmând să se stabilească o strategie proprie de reeşalonări şi înlesniri, care să vină în ajutorul membrilor din comunitate.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top