Exclusiv

Judecătorul Claudiu Iulian Răpeanu dă „audiențe” pe stradă

Pe data de 16 iulie 2020, Consiliul Suprem al Magistraturii a decis numirea în funcţia de preşedinte al Secţiei a II-a civile, de contencios adminitrativ şi fiscal a Curţii de Apel Constanţa, a lui Răpeanu Claudiu Iulian, pe o perioadă de 3 ani. Judecătorul Răpeanu este unul atipic. Din cei 12 judecători din cadrul Secției Civile a Tribunalului Constanța, Claudiu Răpeanu este singurul care nu are declarația de avere postată pe site-ul CSM. Dar asta nu ar fi o problemă, probabil că urmează să și-o actualizeze. Ce este mai curios la judecătorul Răpeanu este modul în care își aranjează unele „audiențe”, deşi functia si pozitia lui nu prevad astfel de obligatii profesionale. De exemplu, intr-o zi de miercuri din luna august a.c., judecătorul Răpeanu s-a întâlnit pe stradă cu GROSU IANCU care este parte în dosarul 2021/118/2018, aflat pe rol la Curtea de Apel, Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Audienta in aer liber s-a continuat într-un autoturism, în drum spre Mamaia.

Și UNGUREANU VASILE a fost pe lista audiențelor stradale a judecătorului Răpeanu, fostul administrator al firmei CARPATAIR FLIGHT SERVICE SRL, J35/1393/2008, CUI 23678305, fiind parte in multe din cele 64 de dosare ale firmei aflate pe rol la nivelul instanțelor din România, două dintre acestea fiind chiar pe rolul Judecătoriei Constanța, respectiv 13671/212/2017- Obiect: încuviințare executare silită și 12699/212/2017 cu același obiect: încuviințare executare silită.

De acelasi tratament stradal al judecătorului a beneficiat si un alt personaj, TIGMEANU VIOREL, parte în dosarul 4307/118/2019/a1, aflat pe rolul Curții de Apel, Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, privind falimentul firmei SC DAVID SPECIAL CONSTRUCT SRL, dosar ce a avut termen la data de 04.09.2020.

Audiențele stradale par a fi periodice, unele cu public iar altele chiar incognito, Răpeanu Claudiu Iulian fiind atent si la doleantele juridice ale unui reprezentant al societății Eptisa România SRL, cu sediul în șoseaua Dudeşti-Pantelimon 42 – Sector 3, Etaj 5, cu punct de lucru în județul Constanța, Str. Portului nr. 1, bl. P3, sc. A, ap. 1, loc. Mangalia, societate ce are 72 de dosare pe rolul instanțelor din România – Dolj, Suceava, Iași, Bistrița-Năsăud, Cluj, Alba, Timiș, Caraș-Severin, Teleorman, Argeș, Prahova, Buzău.

Modul bizar în care Președintele secției a II-a civile, de contencios adminitrativ şi fiscal al Curţii de Apel Constanţa se întâlnește cu diverse personaje care au într-un fel sau altul legătură cu justiția ridică semne de întrebare. Dar nu putem noi stabili dacă domnul judecător Claudiu Iulian Răpeanu încalcă codul deontologic al magistraților.

D.E.I.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top