Opinii

Investiţii de miliarde în comuna Albeşti

Primarul comunei Albeşti, Gheorghe Moldovan, va construi două creşe, prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI). Creşele vor fi ridicate în localitatea Albeşti şi în satul Cotu Văii, care aparţine de comună, şi vor avea câte două grupe. Primarul Gheorghe Moldovan a reuşit să câştige două dintre cele 14 proiecte finanţate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru construirea creşelor, în judeţul Constanţa, dintr-un total de 138 de proiecte, la nivel naţional.

Ministerul a demarat deja procedura de achiziţie pentru realizarea acestor obiective de investiţii, deschiderea ofertelor urmând să aibă loc în luna august. În prezent, în comuna Albeşti, se derulează o altă investiţie de mare importanţă pentru localitate. Primarul Gheorghe Moldovan a dispus extinderea şi reabilitarea şcolii din Cotu Văii, care se află într-o stare avansată de degradare, în urma inundaţiilor din vara anului 2010. Valoarea totală a investiţiei derulate prin Banca Mondială este de 21 de miliarde de lei vechi. Instituţia va fi complet renovată, vor fi construite două noi săli de clasă, un laborator, grupuri sanitare şi vor fi montate centrale termice.

Preşcolarii comunei, campioni la protecţia mediului

Mândria comunei este reprezentată de preşcolarii de la grădiniţa din Cotu Văii. Preşcolarii au reuşit performanţa de a câştiga prima menţiune din cadrul concursului  “Şcoli pentru un viitor verde”, secţiunea Pipo. Organizatorii competiţiei (care se află la a doua ediţie) au fost Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Asociaţia “Şcoli pentru un viitor verde”, susţinuţi fiind de partenerii media şi alte reviste educaţionale. Performanţa copiilor din Albeşti este cu atât mai mare cu cât în cadrul competiţiei s-au înscris peste 2700 de echipe din toată ţara. Astfel, la concurs au participat peste 80.000 de elevi şi cadre didactice, organizându-se peste 6.000 de activităţi ecologice. Rezultatele definitive vor fi publicate în septembrie pe site-ul oficial al Asociaţiei “Şcoli pentru un viitor verde”. Mihaela Vâlcu, directorul şcolii din Albeşti, a declarat că premiile puse în joc sunt în valoare totală de 3.000 de euro şi a menţionat că grădiniţa din Cotu Văii este singura unitate şcolară din judeţul Constanţa câştigătoare în cadrul acestui concurs. “Suntem onoraţi de acest premiu şi sper ca pe viitor să obţinem rezultate cel puţin la fel de bune”, a conchis directorul.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top