Fără categorie

Întrevedere cu preşedintele Comisiei Comune pentru Control European a Parlamentului Irlandei

Şeful Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE), Bogdan Mănoiu, a avut astăzi, 24 iunie, la sediul DAE, o întrevedere cu o delegaţie a Comisiei Comune pentru Control European a Parlamentului Irlandei, condusă de preşedintele Comisiei, deputatul John Perry (Fine Gael).

Un subiect de interes pentru partea română l-a constituit mecanismul de cooperare dintre executiv şi legislativ în domeniul afacerilor europene, în contextul implementării Tratatului de la Lisabona. Oficialii irlandezi au menţionat că în cadrul  Parlamentului  irlandez a fost instituită o procedură detaliată de examinare a iniţiativelor legislative europene aflate în negociere, care se activează încă din etapele incipiente ale proceselor de negocieri. Scopul urmărit de mecanism îl reprezintă estimarea impactului  adoptării actelor europene asupra vieţii economico-sociale din Irlanda. Această practică pune în evidenţă rolul Parlamentului naţional în formularea  mandatelor pe care Guvernul le susţine în cadrul nego…

Şeful Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE), Bogdan Mănoiu, a avut astăzi, 24 iunie, la sediul DAE, o întrevedere cu o delegaţie a Comisiei Comune pentru Control European a Parlamentului Irlandei, condusă de preşedintele Comisiei, deputatul John Perry (Fine Gael).

Un subiect de interes pentru partea română l-a constituit mecanismul de cooperare dintre executiv şi legislativ în domeniul afacerilor europene, în contextul implementării Tratatului de la Lisabona. Oficialii irlandezi au menţionat că în cadrul  Parlamentului  irlandez a fost instituită o procedură detaliată de examinare a iniţiativelor legislative europene aflate în negociere, care se activează încă din etapele incipiente ale proceselor de negocieri. Scopul urmărit de mecanism îl reprezintă estimarea impactului  adoptării actelor europene asupra vieţii economico-sociale din Irlanda. Această practică pune în evidenţă rolul Parlamentului naţional în formularea  mandatelor pe care Guvernul le susţine în cadrul negocierilor din structurile Consiliului Uniunii Europene.

A fost abordat, de asemenea, subiectul absorbţiei fondurilor europene, fiind evocată experienţa de succes a Irlandei în plasarea acestor fonduri la baza creşterii economice, care a înregistrat ritmuri impresionante în anii care au urmat aderării la UE. Preşedintele Comisiei Comune pentru Control European a Parlamentului Irlandei şi-a arătat disponibilitatea de a pune la dispoziţia autorităţilor române experienţa irlandeză în ceea ce priveşte procesul de cooperare dintre Guvern şi Parlament şi stimularea absorbţiei fondurilor UE.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top