Opinii

Infrastructura rutieră, prioritatea administrației din Cobadin

Primarul comunei Cobadin, Cristian Telehoi, susține că proiectele de reabilitare a infrastructurii sunt scumpe și nu pot fi realizate cu bani din bugetul local, ci este nevoie de atragerea fondurilor europene. Astfel, administrația locală a depus pe Măsura 7.2 un proiect care prevede asfaltarea străzilor. Proiectul constă în turnarea unui covor asfaltic pe aproximativ opt kilometri de drumuri în Cobadin și Viișoara.

 

Acesta este încă în evaluare, iar suma solicitată este de un milion de euro. De altfel, pentru a vedea dacă proiectul este eligibil, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a trimis o echipă în teren. Reprezentanţii AFIR au dorit să afle, printre altele, dacă administraţia locală din Cobadin a mai obţinut finanţare europeană pentru asfaltarea străzilor în trecut. Edilul ne-a declarat că prin programul SAPARD, în anul 2004 comuna Cobadin a mai primit finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea drumurilor din comună, dar că în acel caz a fost vorba de pietruirea drumurilor, și nu de asfaltare. În același timp, se lucrează la documentația unui alt proiect ce vizează reabilitarea altor şase kilometri de drumuri. Proiectul va fi depus la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. De asemenea, cu bani din bugetul local, autoritatea locală intenţionează să mai pietruiască şi alte drumuri comunale. În acest sens, Primăria a alocat 500.000 de lei. Ca o dovadă a faptului că dacă sunt bani, lucrările se derulează într-un ritm alert, lucrările la școala din Viișoara sunt în grafic. Primarul ne-a explicat că muncitorii au lucrat bine mulțumită faptului că au fost plătite facturile pentru ce s-a realizat până acum. Școala va avea o capacitate de 200 de elevi, cu grupuri sanitare în interior, centrală termică, săli de clasă, magazii, cancelarie, toate executate la cele mai înalte standarde.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top