Consiliul Local al orașului Negru Vodă, județul Constanța, a aprobat înființarea unei structuri comunitare consultative ce se află în subordinea Consiliului Local, fără personalitate juridică, pentru un mandat de patru ani.
Funcțiile Structurii Comunitare Consultative sunt de colaborare cu autoritățile publice competente, cu reprezentanții societății civile, de consultare a unor instituții publice și private, de intervenție primară, direct cât și prin implicarea membrilor comunității.
„Scopul Structurii Comunitare Consultative este de a sprijini activitatea de asistență socială prin creșterea calității vieții în familiile dezorganizate, aflate în impas financiar sau a copiilor privați de o îngrijire și educație adecvată”, se arată în documentul constitutiv al acestei structuri.
Rolul Structurii Comunitare Consultativ constă în promovarea respectării drepturilor copiilor, identificarea nevoilor comunității și soluționarea unor cazuri concrete ce privesc copiii, cât și de a răspunde nevoilor globale a comunității.
Componența Structurii Comunitare Consultative:
- Bujor Cosmin – Secretar general oraș Negru Vodă
- Corbu Elena – Consilier Local oraș Negru Vodă
- Secu Sorin – Medic de familie oraș Negru Vodă
- Mucenic Simona – Director adjunct Liceul Teoretic oraș Negru Vodă
- Gavril Cornel Alin – Comandant Poliția oraș Negru Vodă
- Mihalcea Daniel – Agent Poliția oraș Negru Vodă
- Cristea Paul – Consilier Asistent, Situații de Urgență Primăria oraș Negru Vodă
- Moise Mioara – Asistent Social, Direcția de Asistență Socială oraș Negru Vodă
- Damian Viorel – Preot Paroh oraș Negru Vodă
Președintele structurii comunitare consultative este conducătorul serviciului public de asistență social.
Structura Comunitară Consultativă analizează problemele identificate, realizează un plan de acțiune care va fi transmis autorității locale.
Structura își asumă responsabilitatea de caz, de a contribui la ameliorarea stării sociale a întregii comunități, colaborează cu serviciile publice și private din comunitate, informează și asigură consilierea cetățenilor, identifică copiii și familiile care au nevoie de orice formă de sprijin, recomandă soluții pentru cazurile identificate, inițiază activități de strângere de fonduri pentru copiii și familiile aflate în situație de risc, organizează activități sistematice de binefacere, mediatizează activitatea Structurii Comunitare Consultative, formulează concluzii cu privire la comunitatea în ansamblu și formulează recomandări primarului sau consiliului local pentru ameliorarea situației sociale.
