Fără categorie

Gherghina Vrămuleţ, comuna Mahmudia (Tulcea)

Gherghina Vrămuleţ, comuna Mahmudia (Tulcea)

–    Gherghina Vrămuleţ, primarul comunei tulcene Mahmudia, este la al patrulea mandat în administraţia locală, din partea PNL.
–    Nu o interesează un loc în Parlamentul României şi vrea să mai câştige un mandat de primar pentru că, dedicându-şi o bună parte din viaţă administraţiei publice, şi-ar dori „să iasă la pensie din primărie”.
–    Are o relaţie apropiată de localnici şi consideră că este în primărie pentru a îmbunătăţi traiul celor care şi-au pus încrederea în ea şi nu pentru a face politică.

Un articol de Andreea PAVEL
Cristian Andrei LEONTE

Cei care se întâlnesc pentru prima dată cu primarul comunei Mahmudia, Gherghina Vrămuleţ, vor fi impresionaţi de atitudinea, privirea şi tonul acesteia, asemenea cancelarilor germani. Serioasă şi cu o expresie a feţei care pare că nu va fi înmuiată de nici un zâmbet, Gherghina Vrămuleţ este, de fapt, o persoană care, de-a lungul anilor, şi-a dedicat tot timpul dezvoltării comunităţii pe care o administrează de aproape două decenii. Şi pentru ca rezultatele muncii unui om implicat total în muncă să fie remarcabile, omul nu poate fi decât serios. Primarul din Mahmudia este omul acţiunii şi nu pierde timpul vorbind. Ba mai mult, dacă vine vorba de realizările sale, Gherghina Vrămuleţ este rezervată şi modestă, şi aminteşte doar câteva dintre ele, chiar dacă lista proiectelor este foarte lungă. Pentru a vă forma o opinie completă asupra profilului de primar ce i se potriveşte edilului din Mahmudia, vă invităm să citiţi în rândurile ce urmează, o declaraţie a primarului, din urmă cu câteva luni.
“Sunt la al patrulea mandat, iar principalele probleme cu care m-am confruntat sunt cele legate de aspectele financiare. Lipsa banilor a fost cel mai mare duşman, întotdeauna, pentru că voinţă şi oameni muncitori există în Primăria Mahmudia, dar când nu există bani nu poţi face nimic. Unul dintre dezavantajele cu care noi ne confruntăm este suprafaţa mică a localităţii şi veniturile pe măsură, adică la fel de mici. Există o Hotărâre de Guvern prin care se reglementează calcularea echilibrării bugetelor locale, iar noi având doar 185 ha de intravilan, primim foarte puţini bani, în raport cu nevoile locuitorilor. Avantajul ar fi aşezarea geografică şi faptul că avem şi deltă, şi munte, şi câmpie, iar turismul este pe un trend ascendent. Din punct de vedere politic, mă ţin departe de probleme şi tensiuni pentru că niciodată n-am fost pătimaşă în acest segment. Eu fac doar politica localităţii şi mă zbat zilnic doar pentru a rezolva problemele locuitorilor, pentru că ei sunt cei în faţa cărora răspund. Le mulţumesc, pe această cale, pentru că sunt oameni serioşi şi cu mult bun simţ, şi îşi plătesc taxele şi impozitele, întotdeauna, la timp, iar astfel, Primăria Mahmudia are încasări de 96% atunci când vine vorba de taxe şi impozite. Cât despre ajutorul pe care mi l-au acordat instituţiile abilitate, nu mă pot plânge, pentru că am fost sprijinită aproape de fiecare dată, atât de Consiliul Judeţean, cât şi de diferite ministere. Motivele pentru care vreau să candidez în 2012 sunt, în primul rând, proiectele pe care vreau să le finalizez şi să le tai panglica, la inaugurare, alături de locuitorii din Mahmudia: extinderea alimentării cu apă, canalizarea, renaturarea în Delta Dunării, asfaltarea a 10 km de drumuri şi construcţia unui parc acvatic. Pe de altă parte, eu am îmbătrânit în politică şi nu prea ştiu să fac altceva. Vreau să ies la pensie peste cinci ani, în acelaşi timp în care o să ies şi din primărie. Şi vreau să fiu împăcată la gândul că am lăsat locuitorilor condiţii mai bune şi un nivel de trai mai ridicat. Le transmit, cu această ocazie, să fie alături de noi, cei din primărie şi să aibă încredere că nu îi voi dezamăgi. Liderilor CJT le transmit să îşi îndrepte atenţia mai mult către localităţile mici, iar una dintre rugăminţile adresate Ministerului Mediului ar fi să ne sprijine în realizarea proiectului de renaturare a Deltei, să fim deschizători de drumuri, cu această ocazie, mai ales că proiectul nostru a fost primul de acest gen”, a declarat primarul comunei tulcene Mahmudia.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top