Politic

George Șișcu: Dansatorii „Baladelor Deltei” se vor putea pensiona mai repede!

Deputatul George Șișcu susține că a votat în Camera Deputaților amendamentul ce le permite dansatorilor „Baladelor Deltei” să se pensioneze la 40 de ani (femeile), respectiv 45 de ani (bărbații).
„Știu și cred că întotdeauna putem face mai mult pentru valorile noastre, iar Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” se numără printre cele mai mari mândrii ale Tulcei și întregii Românii. Activitatea acestui ansamblu este inestimabilă în ceea ce înseamnă promovarea culturii noastre tradiționale, precum și a valorilor creației populare contemporane.
Săptămâna aceasta am reușit să reparăm o inechitate în Legea Pensiilor, adoptând în Camera Deputaților un amendament care privește în mod direct ansamblul „Baladele Deltei” și va oferi posibilitatea dansatorilor să se pensioneze la 40 de ani (femeile), respectiv 45 de ani (bărbații), la fel ca balerinii. Este important pentru că trebuie să avem grijă de artiștii noștri care evoluează în țară și câștigă faimă peste hotare. Dansatorii ansamblului nu se puteau pensiona în aceleași condiții ca și colegii lor, apărând o discriminare evidentă.
Sunt bucuros că Ștefan Ilie, Primarul Municipiului Tulcea și colegul meu liberal, îi acordă o atenție deosebită și este foarte dedicat în a-i pune în valoare artiștii. A promis acest lucru încă din campania electorală, și se ține de cuvânt.
Meseriile artistice care presupun dăruirea totală în timpul celor mai frumoși ani ai vieții, dar care nu mai pot fi duse mai departe odată cu înaintarea în vârstă, au un statut special și nu pot fi comparate cu alte categorii în care poate interveni pensionarea înaintea vârstelor standard de 63, respectiv 65 de ani.
Mă bucură faptul că am reușit, și prin votul meu, să îi ajutăm pe acești artiști de la „Baladele Deltei”, căci în cazul județului nostru doar lor li se aplică această excepție de la lege votată zilele trecute”, a transmis George Șișcu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top