Opinii

Festivalul Internaţional Dan Spătaru, spectacol de înaltă ţinută la Medgidia

Sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor „Lucian Grigorescu” din Medgidia s-a dovedit neîncăpătoare week-endul trecut, cu ocazia Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară Românească „Dan Spătaru”. Evenimentul ajuns la cea de a şaptea ediţie s-a desfăşurat pe parcursul a trei seri şi s-a bucurat de participarea a 20 de concurenţi, reprezentând patru ţări: România, Italia, Rusia şi Republica Moldova. Concurenţa a fost una extrem de acerbă, toţi participanţii demonstrând că sunt extrem de valoroşi.

Tocmai din acest motiv, organizatorii (Consiliul Local Medgidia, Primăria Municipiului Medgidia şi ANCCSR prin Casa de Cultură a Sindicatelor) au decis să îi premieze pe majoritatea concurenţilor. Trofeul a fost câştigat de Marcela Scripcaru, cea care a interpretat două melodii „Lie Ciocârlie” şi „Pe drumul meu” iar cei care i-au oferit marele premiu au fost Sida Spătaru şi primarul Marian Iordache. Premiul întâi al festivalului i-a fost înmânat italianului Amatto Scarpelino, cel care a interpretat melodia „L’uomo senza eta”, în timp ce următoarele două trepte ale podiumului au fost ocupate de către Andrei Ciobanu şi Rodica Tudor. S-au acordat însă şi numeroase premii speciale.Astfel, Premiul Actualitatea Muzicală a intrat în posesia italianului Daniele Rugieri, în timp ce Premiul Radio România a fost acordat basarabencei Oxana Budeanu. Consulatul Turciei la Constanţa a oferit italiencei Alessia Fabiano un premiu special, în timp ce Francesca Ilie a intrat în posesia premiului „Cornel Fugaru”. Evdochin Baxanean, din Republica Moldova a fost premiat de Consiliul Judeţean Constanţa, Andreea Ilie a intrat în posesia premiului oferit de către organizatori, iar Neyla din Italia a fost recomepnsată la rândul său de către Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură. Pe întreaga durată a festivalului, artişti de calibru ai României precum Nico, Andra, Gabriel Cotabiţă sau trupa Vunk au oferit recitaluri de mare calitate, creând o atmosferă incredibilă şi ridicând pur şi simplu în picioare sutele de spectatori prezenţi la festival.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top