Fără categorie

Festival international de Vin, Arta, Gastronomie la Iasi

Festival international de Vin, Arta, Gastronomie la Iasi

Bucureşti – 01 noiembrie 2011 - Programul Festivalului international PROVINO – Vin, Arta, Gastronomie de la Iasi cuprinde cursuri introductive in lumea vinului, degustari si lansari de vin, show-uri gastronomice ale bucatarilor Dan Boerescu si Florin Dumitrescu, intalniri cu somelieri, degustatori si Cavaleri ai Vinului, spectacole de muzica live si o expozitie de arta.

Festivalul international PROVINO – Vin, Arta, Gastronomie are loc la Iasi, in perioada 3 – 6 noiembrie, la Centrul Expozitional Providenta. PROVINO promoveaza arta, cultura vinului si stiinta gastronomica si aduce in fata publicului peste 150 de tipuri de vin, dar si produse, servicii auxiliare si conexe pentru industria vinului prezentate de companii autohtone si din strainatate.

Oenologi, somelieri, degustatori autorizati si Cavaleri ai Vinului impartasesc vizitatorilor din secretele vinurilor nobile. Programul festivalului cuprinde cursuri introductive in…

Bucureşti – 01 noiembrie 2011 - Programul Festivalului international PROVINO – Vin, Arta, Gastronomie de la Iasi cuprinde cursuri introductive in lumea vinului, degustari si lansari de vin, show-uri gastronomice ale bucatarilor Dan Boerescu si Florin Dumitrescu, intalniri cu somelieri, degustatori si Cavaleri ai Vinului, spectacole de muzica live si o expozitie de arta.

Festivalul international PROVINO – Vin, Arta, Gastronomie are loc la Iasi, in perioada 3 – 6 noiembrie, la Centrul Expozitional Providenta. PROVINO promoveaza arta, cultura vinului si stiinta gastronomica si aduce in fata publicului peste 150 de tipuri de vin, dar si produse, servicii auxiliare si conexe pentru industria vinului prezentate de companii autohtone si din strainatate.

Oenologi, somelieri, degustatori autorizati si Cavaleri ai Vinului impartasesc vizitatorilor din secretele vinurilor nobile. Programul festivalului cuprinde cursuri introductive in lumea vinului, degustari si lansari de vin, show-uri gastronomice organizate in premiera de bucatarii Dan Boerescu si Florin Dumitrescu, intalniri cu somelieri, degustatori autorizati si Cavaleri ai Vinului, spectacole de muzica live si o expozitie cu lucrari de pictura, sculptura si grafica ale artistilor ieseni. La PROVINO vor fi degustate vinuri atent selectionate de producatori iar publicul va invata de la profesionisti cum sa asocieze corect diferite vinuri cu produse culinare rafinate. Vinurile prezente in festival vor putea fi achizitionate de la Wine Shop iar Terasa PROVINO ii imbie pe vizitatori cu mancaruri traditionale calde si vinuri de masa.

Deschiderea oficiala are loc pe 3 noiembrie, zi in care specialistii si antreprenorii de top din industria viniviticola se intalnesc cu reprezentantii segmentului HoReCa din judetele Moldovei. La eveniment sunt asteptati peste 500 de invitati iar printre cei care au confirmat deja prezenta se numara oenologul Valeriu V. Cotea, presedinte al Patronatului Naţional al Viei si Vinului, alaturi de directorul general Ovidiu Gheorghe, Dan Boboc, presedintele Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania, si Marian Timofti, presedintele Organizatiei Somelierilor din Romania 2011. O delegatie a Consulatului Romania al Ordinului Cavalerilor Vinului European va vizita festivalul si expozitia PROVINO. Vizitatorii se pot inscrie la degustarile de vin din zona “Wine & Gastronomy”, la cursurile “Scolii Vinului” si pot petrece in compania muzicii si a vinurilor bune alaturi de invitatii salonului exclusivist “Art, Wine & Gastronomy” ai carui amfitrioni sunt Adrian & Catalin Paduraru.

Programul Festivalului international de Vin, Arta, Gastronomie:

Prima zi a Festivalului PROVINO, 3 noiembrie, este dedicata intalnirii dintre specialistii si antreprenorii din industria viniviticola si reprezentantii segmentului HoReCa iar publicul larg poate vizita festivalul in intervalul orar 16.00 – 20.00.

4-6 noiembrie 2011, Program: 10.00 – 20.00

EXPOZITIA PROVINO, cadrul de prezentare a peste 150 de tipuri de vin de la cei mai importanti producatori din tara si a produselor auxiliare si conexe din domeniu, este organizata pe o suprafata de 2.500 de metri patrati. Companii din Republica Moldova, Italia si Romania expun utilaje, echipamente, instalatii si sisteme complete pentru podgorii si crame, tratamente pentru culturile de vita de vie si diverse accesorii pentru industria viniviticola. Publicul poate vizita si Standul Vinurilor Traditionale Romanesti organizat de Legatul Iasi al Ordinului Cavalerilor Vinului European.

4 – 6 noiembrie, Program: 12.30 – 17.00

WINE & GASTRONOMY este zona dedicata degustarilor de vin realizate sub indrumarea somelierilor si degustatorilor autorizati. Participantii pot descoperi vinul preferat din 12 – 14 tipuri de vin prezentate intr-o sesiune de degustare care dureaza 45 de minute. Vor avea loc sase sesiuni de degustari pe zi realizate in grupe de cate 50 de persoane iar vinurile vor fi servite alaturi de tapasuri puse la dispozitie de restaurantele partenere.

4 – 5 noiembrie, Program 18.00 – 22.00 / 6 noiembrie, Program: 14.00 – 18.00

Serile ART, WINE & GASTRONOMY (19.00 – 22.00) ii au ca amfitrioni pe fratii Adrian & Catalin Paduraru. Invitatii vor asista la show-uri gastronomice sustinute de bucatari de renume si se vor putea bucura de creatiile artistilor ieseni in compania muzicii si a vinurilor bune. Vor fi realizate degustari cu vinuri special selectionate pentru aceasta ocazie iar Crama Averesti lanseaza “Zghihara”, un vin crescut pe langa Husi, in unicul tinut care produce acest soi nobil, cunoscut drept a fi cel mai acid vin al neamului romanesc.

Somelierii, degustatorii si bucatarii vor adauga un plus de savoare fiecarei seri prin asocierea vinurilor cu produse culinare rafinate, astfel:

Vineri, 4 noiembrie, gatesc pentru invitati Adrian Lucian Sipoteanu si Cristi Zamfir, bucatari sefi la unul dintre cele mai noi si rafinate restaurante din Iasi, „La Castel”, medaliati la concursuri, la sectiunea “Creatie” si “Asocierea vinului cu preparatul culinar”.

Sambata, 5 noiembrie, Dan Boerescu, singurul roman membru concomitent al confreriilor europene ale vinului si gastronomiei „Ordo Equestris Vini Europae / Cavalerii Vinului” si „Chaine des Rotisseurs”, va realiza un show gastronomic cu vin iar umorul si carisma sa vor fi principalele ingrediente ale serii.

Duminica, 6 noiembrie, Florin Dumitrescu, unul dintre cei mai in voga bucatari cu care se mandreste Bucurestiul culinar, aflat printre cei mai tineri Chefi din tara, va crea un show gastronomic de exceptie. Chef-ul scolit in Italia a gatit pentru numeroase personalitati din showbiz-ul romanesc iar vedete precum Nicholas Cage si Demis Roussos s-au delectat cu preparatele sale.

4 – 5 noiembrie, Program: 10.00 – 18.00

SCOALA VINULUI ofera participantilor cursuri practice si teoretice de introducere in lumea vinului. Instruirea se desfasoara pe durata a sase ore, in grupe de cate 30 de persoane, iar trainerii sunt somelierul Marian Timofti, presedintele Organizatiei Somelierilor din Romania 2011 si Dan Boboc, presedintele Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania.

La “Scoala Vinului” pasionatii invata de la profesionisti cum sa aprecieze un vin bun, dar si tehnici de servire si asociere a vinului cu mancarea iar la final primesc diplome de participare. Personalul din HoReCa beneficiaza de cursuri personalizate.

Tematica: Notiuni de baza despre Vinurile HoReCa; Tehnici de servire si asociere a vinului cu mancarea; Initiere in arta degustarii, notiuni despre Cultivarea vitei de vie, Vinificarea in alb, rose, rosu, Champagne, Spumant, Frizante; Vinuri Romanesti, “Vinurile Lumii” si “Vinuri din Lumea Noua”.

PROGRAM DE VIZITARE PUBLIC LARG: 3 noiembrie: 16.00 – 20.00 / 4 – 5 noiembrie: 10.00 – 20.00 / 6 noiembrie: 10.00 – 18.00.

Mai multe detalii gasiti pe site-ul oficial al festivalului: www.provino.ro.

Vinificatori de top din Romania participa la Festivalul PROVINO: Cotnari, Murfatlar, Agroindustriala Bucium, Budureasca, Crama Oprisor, Crama Basilescu, Vinarte, Domeniile Nicoresti, Domeniile Samburesti, Crama Gramma, Crama Averesti, Lozawine si Banemi.

Companii din industria conexa si industria auxiliara isi promoveaza produsele la PROVINO. Participa: Lantec Industries, Valdo Invest, Alti Prest, Vignetinox, Mateo, Loredo, TM Inox, Fabrica de sticla Fredi Onesti, Polimercolor si Andre Cristal.

Festivalul PROVINO – Vin, Arta, Gastronomie organizat de compania ABplus Events este realizat sub patronajul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” Iasi, cu sprijinul Patronatului National al Viei si Vinului, Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania si Organizatiei Somelierilor din Romania 2011.

Partener Oficial: Bilbor

Co-Producator: TVR

Parteneri Gastronomici: Five Continents, La Castel, Panifcom, Marcel

Parteneri de Servicii: Conti Grup, Moldova Mall

Travel Partner: Icar Tours

Cuvinte cheie:  PROVINO  festival  Iaşi  

Imagini

Festival international de Vin, Arta, Gastronomie la Iasi
Festival international de Vin, Arta, Gastronomie la Iasi
Festival international de Vin, Arta, Gastronomie la Iasi

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top