Opinii

Elevii din Ostrov şi Aliman refac livezile dobrogene

Ajutaţi de Consiliul Judeţean Constanţa, prin derularea programului “Refacerea livezilor dobrogene”, primarii din comunele Ostrov şi Aliman, alături de elevii din localităţile menţionate, s-au pus pe treabă şi au început să refacă livezile de altă dată.
Astfel, elevii de la Liceul Agricol, din Ostrov, pot fi mândri de pe-acum de livezile ce vor rodi în numai câţiva ani.

Un articol de Andreea PAVEL

“Pentru elevii noştri este benefic acest program din mai multe motive. În primul rând, plantarea copacilor înseamnă sănătate, înseamnă viaţă. În al doilea rând, având în vedere profilul agricol al liceului, plantarea pomilor fructiferi reprezintă de fapt orele de practică ale elevilor. Este un program excelent, despre care cred eu că ar fi bine să fie preluat şi de alte autorităţi. Terenul pe care se plantează pomii fructiferi aparţine liceului. Acum se vor face cu adevărat ore de practică”, a declarat primarul comunei Ostrov, Niculae Dragomir.
Şi elevii din Aliman au cu ce se mândri, având în vedere faptul că în numai o zi au reuşit să refacă trei hectare de pomi fructiferi. “Înainte de Revoluţie, în această zonă erau peste 20 de hectare de livezi. Imediat după revoluţie au fost tăiate şi nu s-a pus nimic în loc. Cele trei hectare pe care le-am plantat sunt doar începutul, pentru că vrem să extindem programul şi să refacem toate livezile din zonă», a declarat primarul comunei Aliman, Gheorghe Topalu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top