Fără categorie

Doru Stoica, primarul comunei Jijila (Tulcea)

PROFIL DE PRIMAR

DEZVĂLUIRI: Când şi unde v-aţi născut?
Doru Stoica: M-am născut în oraşul Brăila, în anul 1958, luna mai, ziua 14, dat fiind faptul că locuiam în oraşul Măcin şi mama, la naştere avea nevoie de asistenţă medicală. În Jijila am copilărit, bunicii paterni fiind jijileni, iar ulterior, părinţii mei s-au mutat din oraşul Măcin în comuna Jijila, după ce şi-au finalizat construcţia unei case.

Un articol de Andreea PAVEL
Cristian Andrei LEONTE

DZV: Ce hobby-uri aveti sau cum v-ar placea sa va petreceti timpul liber, daca ati avea mai mult?
D.S.: Hobby-urile mele sunt: vânătoarea, pescuitul, creşterea câinilor şi a cailor.

DZV: Ce profesie aveţi şi ce distincţii sau premii aţi obţinut de-a lungul timpului?
D.S.: Profesia de bază este cea de inginer îmbunătăţiri funciare.
Cea mai mare realizare profesională este faptul că din anul 1983, când am terminat I.P.I., o şcoală profesională a celor ce iubesc pământul şi munca, am fost angajat la IAS Măcin. Am fost inginer şef sector construcţii şi irigaţii, şef de fermă, apoi director al acelei societăţi.

DZV: Descrieţi-vă în câteva cuvinte, încercând să identificaţi trei calităţi şi trei defecte ale personalităţii dumneavoastră.
D.S.: Apelând la una din calităţi, adică modestia, încep cu cele trei defecte: încăpăţânat, milos, agitat.

DZV: Când şi cum aţi ajuns să candidaţi la Primăria Jijila?
D.S.: M-am mutat cu familia în Jijila, în casa părintească, luându-mi angajamentul de a-i îngriji şi conduce pe ultimul drum pe părinţii mei, ceea ce s-a şi întâmplat. În anul 2008 am ajuns la concluzia că ar trebui să particip la alegerile locale, la funcţia de primar, ca să-mi aduc aportul la dezvoltarea comunei aşa cum a făcut-o şi tatăl meu, când a fost 13 ani primarul acestei comune.

DZV: Ce vă leagă de comuna Jijila şi de ce nu aţi renunţat la administraţie, dat fiind faptul că problemele unei localităţi sunt foarte multe, salariul este mic şi de obicei, primarul este ţapul ispăşitor, de fiecare dată când se întâmpla ceva rău?

D.S.: De comună mă leagă viaţa de zi cu zi, cu bune şi rele, amintirile copilăriei. Îmi doresc să termin ce am început şi să derulez alte proiecte pentru dezvoltarea comunei. Partea financiară (salariul) nu este un lucru important pentru mine, având resurse financiare proprii. Nu am renunţat la administraţie pentru că nu am terminat ce am început şi nu pot renunţa aşa uşor.

DZV: Care sunt principalele obstacole cu care v-aţi confruntat de-a lungul timpului, ca primar?
D.S.: Cele mai mari probleme decurg din proasta aplicare a Legii fondului funciar, nedreptatea creată de Legea 2 / 1968, privind organizarea administrativă a teritoriului României, respectiv nerespectarea graniţelor dintre comune.
Dezamăgirile decurg din lupta pentru atragerea fondurilor europene, de piedicile legislative şi nu numai, impuse, îngrădirea primarului de a lua decizii.

DZV: Există şi părţi frumoase în funcţia pe care o exercitaţi? Care?
D.S.: Părţile frumoase legate de funcţia de primar sunt în comuniune cu cetăţeanul. Este plăcut atunci când poţi rezolva problema cetăţeanului şi acesta iese mulţumit din instituţie.
Întâmplarea amuzantă este apariţia la TVR2, în cadrul emisiunii „D`ale lui Mitică…“, a cetăţenilor din localitate, astfel comuna Jijila a fost promovată şi în media centrală.

DZV: Există vreo diferenţă între omul Doru Stoica şi primarul Doru Stoica? Funcţia pe care o aveţi şi programul încărcat şi-au lăsat amprenta în mod negativ asupra vieţii personale?
D.S.: Nu există diferenţă între omul şi primarul Doru Stoica. Deşi sunt şi momente dificile în această meserie, nu şi-au pus o amprentă negativă asupra vieţii personale, fac această muncă cu plăcere.

DZV: Cum vă imaginaţi comuna Jijila şi comunitatea pe care o administraţi, în următorii 20 de ani?
D.S.: O comunitate dezvoltată, cu utilităţile unei comune civilizate, de tip european, cu oameni gospodari, capabili să-şi facă gospodării frumoase, o comună care oferă locuri de muncă.
Pe această cale, ţin să le transmit multă sănătate localnicilor comunei Jijila, oameni gospodari şi demni de respect!

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top