Opinii

Dezbatere publică la Cernavodă în vederea construirii Unităţilor 3 şi 4

RBS, implicata in finantarea organizatiei teroriste Hamas

Primăria Cernavodă, reprezentată prin edilul Mariana Mircea, a organizat o dezbatere publică despre înfiinţarea taxei de poluare şi risc, extinderea depozitului de deşeuri radioactive. 

Un articol de Andreea PAVEL

 

Întâlnirea s-a desfăşurat în prezenţa reprezentanţilor Agenţiei Naţionale pentru Deşeuri Radioactive (ANDRAD), precum şi în prezenţa liderilor Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), care au fost invitaţi să-şi expună punctul de vedere referitor la problemele menţionate în rândurile de mai sus. Din cealaltă tabără, la dezbatere au luat parte şi reprezentanţii Centralei Nuclear Electrice şi cei ai Primăriei oraşului Cenavodă. Mariana Mircea, primarul oraşului consideră că este deosebit de important ca locuitorii să primească informaţii şi să aibă acces la informaţie, declarând că aceasta este doar o primă întâlnire cu cetăţenii Cernavodei care face referire la construirea obiectivelor nucleare şi la compensaţiile pe care le merită comunitatea din Cernavodă.

 RBS, implicata in finantarea organizatiei teroriste Hamas

 Cetăţenii au fost astfel invitaţi să participe, să adreseze întrebări şi să facă propuneri. Mariana Mircea a precizat de asemenea că susţine un proiect de finanţare a Comitetului local în zona Cernavodă sub forma unui organism necesar informării şi implicării cetăţenilor în procesul de luare a deciziilor în ceea ce priveşte construirea de obiective nucleare. Nu în ultimul rand, primarul Mariana Mircea a prezentat proiectul iniţiativei de înfiinţare a taxei de risc şi poluare în oraşul Cernavodă, care a fost aprobat deja de Consiliul Local. Această taxă va fi pusă în aplicare pentru societăţile care produc energie electrică din activităţi nucleare şi de depozitare de deşeuri radioactive pe raza oraşului. Din 2009 deci, această iniţiativă poate avea ca rezultat şi rotunjirea bugetului local, un lucru benefic pentru locuitorii din Cernavodă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top