Ştiri

Deputatul PNL Dumitru Oprea, despre „Apocalipsa după Mişa“: „Aceasta ascunde adevăratele intenţii ale Guvernului”

Parlamentarul PNL de Iași, Dumitru Oprea a denunţat strategia de comunicare a Coaliţiei PSD-ALDE, într-o declaraţie politică prezentată marţi, 24 octombrie 2017, în plenul Camerei Deputaţilor. Acesta este de părere că publicul este indus în eroare cu ajutorul unor teme false, potenţial explozive, care se dovedesc a fi un paravan pentru măsuri economice luate fără nici un fel de dezbatere publică. Un exemplu de astfel de acţiune este renunţarea la split TVA pentru toţi operatorii economici, la capătul unei dezbateri istovitoare, pentru ca trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat să pară un compromis rezonabil în ochii mediului privat.

Mai jos redăm integral declaraţia deputatului:

„Când Ministrul Finanţelor, domnul Ionuţ Mişa, a anunțat, ca din întâmplare, ideea introducerii unei taxe de solidaritate de 2% din fondul de salarii, începând cu 2018, a fost clar că asistăm la un nou episod de creştere a gradului de taxare a mediului privat. S-a folosit acelaşi tipar ca şi atunci când s-au anunțat posibila naţionalizare a pilonului II de pensii şi implementarea split TVA.

Pentru orice observator atent al comunicării guvernamentale, vedem că lucrurile se petrec tot timpul după aceeaşi «placă». La început, ministrul Mişa pare că scapă public, din naivitate, un plan, construit însă diabolic în subsolurile PSD; apoi, fie preşedintele partidului, Liviu Dragnea, fie premierul Tudose nuanţează, neagă sau oferă o interpretare halucinantă a spuselor aşa-zis naivului ministru de Finanţe. Ulterior, se anunţă o măsură şi mai catastrofală, care omoară mediatic discuţia despre cea anunțată anterior. După care încep negocierile cu sindicatele şi patronatele, în fața cărora, chipurile, se cedează şi se anulează «apocalipsa după Mişa». Astfel, Guvernul îşi poate îndeplini adevărata dorinţă, implementarea «semiapocalipsei după Tudose».

De ce cred că suntem în faţa aceluiaşi tipar şi că taxa de solidaritate ar putea fi moneda de schimb pentru o măsură la fel de inacceptabilă, dar încă neanunţată? Recent, la întâlnirea cu membrii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, premierul Tudose a obţinut un angajament public prin care patronatele acceptă să mărească salariile brute în cazul trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat. Reprezentanţii afacerilor străine şi autohtone au recunoscut, spre bucuria premierului, că, din teama de a nu-şi pierde angajaţii, nu vor accepta ca aceştia să rămână cu mai puţini bani în mână, după adoptarea măsurilor guvernamentale privind taxarea muncii. La schimb, Mihai Tudose a renunţat la implementarea split TVA pentru întreg sectorul economic, într-un fals gest de mărinimie. De fapt, această măsură nici nu putea fi implementată de către ANAF, fie şi numai din motive tehnice! Astfel, Guvernul obţine o victorie în privinţa unei ţinte reale, trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, şi cedează, în mod fals, pe subiectul split TVA, care a fost, de la bun început, doar o manevră de comunicare.

Joaca practicată permanent de guvernarea Dragnea-Tăriceanu-Tudose, prin năucirea întreprinzătorilor români şi străini, cu o cadenţă săptămânală, trebuie să înceteze acum, până nu va fi prea târziu şi vom vedea plecări masive ale firmelor din România din cauza impredictibilităţii. Iar efectul cel mai grav al acestor relocări îi va costa pe mulţi români locurile de muncă!“

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top