Politic

Deputatul Istvan Antal a participat la cea de-a 51-a reuniune a APCEMN, la Sofia

Deputatul UDMR Istvan Antal a reprezintat Parlamentul României la cea de-a 51-a reuniune a Comisiei pentru Cultură, Educație și Afaceri Sociale a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), ce a avut loc la Sofia, în perioada 2 – 3 octombrie 2018.

Întâlnirea a fost prezidată de delegaţiile naţionale din Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, România, Rusia, Serbia, Turcia şi Ucraina şi prezidate de Zoltan Pek, vicepreşedinte al Comisiei.
Ioan Vulpescu, membru al delegaţiei române, a prezentat proiectul de raport privind „Perspectivele actuale şi viitoare în dezvoltarea turismului în regiunea ocemn”.
Comitetul a discutat și a aprobat proiectul de raport şi proiectul de recomandare 166/2018, privind „perspectivele actuale și viitoare în dezvoltarea turismului în regiunea ocemn”, care vor fi supuse examinării sesiunii plenare ce urmează să aibă loc la Erevan, pe 26-28 noiembrie 2018.
Membrii Comitetului l-au ales pe Metin Gündoğdu, membru al delegaţiei turce, pe postul de preşedinte al Comitetului pentru afaceri culturale, educaţionale şi sociale.
Secretarul general al i-a informat pe participanţi cu privire la rezultatele reuniunii reprezentanţilor oraşelor din Marea Neagră din Turcia, Bulgaria şi Rusia, dedicate dezvoltării turismului de croazieră în Marea Neagră, unde s-au discutat probleme precum lansarea unui trafic regulat de croazieră între oraşele din ţările Mării Negre, dezvoltarea infrastructurii necesare pentru traficul de croaziere.

Parlamentul României a fost reprezentat la Adunare încă din 1993, în calitate de membru fondator, şi are o delegaţie permanentă formată din şapte parlamentari. Membrii delegaţiei sunt repartizaţi, conform regulamentului, în cele 3 comisii, după cum urmează: Comisia economică, tehnologică şi pentru probleme de mediu, Comisia politică şi pentru probleme juridice și Comisia pentru cultură, educaţie şi probleme sociale.

Adunarea parlamentară pentru cooperare economică la Marea Neagră (APCEMN) a fost creată ca rezultat al marilor schimbări politice din perioada anilor ‘80 când statele din regiunea Mării Negre au reintrat pe scena politică mondială. Încercările statelor din regiunea Mării Negre de a găsi noi modalităţi care să susţină provocările dezvoltării naţionale şi de integrare europeană au netezit calea spre concertarea eforturilor menite a transforma regiunea Mării Negre într-o zonă a stabilităţii, prosperităţii şi păcii.

APCEMN reuneşte parlamentari din cele 12 ţări membre ale Organizaţiei pentru Cooperare Economică la Marea Neagră. Înfiinţată la 26 februarie 1993 ca dimensiune parlamentară a Organizaţiei pentru Cooperare Economică la Marea Neagră, APCEMN s-a dovedit a fi un forum eficient pentru dialogul interparlamentar în regiunea Mării Negre, facilitând coordonarea eforturilor parlamentelor naţionale menite a promova valorile democratice, statul de drept, economia de piaţă şi o societate pluralistă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top