Ştiri

Deputatul George Vișan: “Acționarii sau asociații firmelor vor putea scoate bani din dividende trimestrial și nu doar o dată pe an”

Pe 13 iunie a.c. a fost votată în Camera Deputaților Legea pentru modificarea și completarea Legii contabilității nr 82/1991, modificarea și completarea Legii societăților nr 31/1990, precum și modificarea Legii nr. 1/ 2005 privind organizarea și funcționarea cooperației.Unul dintre inițiatorii propunerii legislative este deputatul PSD Constanța, George-Gabriel Vișan.

Acesta susține că prin această lege acționarii sau asociații vor putea scoate bani din companie prin dividende trimestriale și nu doar o dată pe an așa cum prevedea legislația actuală. Prin prezenta modificare se permite ridicarea dividendelor la trimestru ceea ce avantajează întreprinzătorul dar și statul care obține 5% din valoarea sumei ridicate.

“Obiectivele rezultate în urma acestor modificări legislative urmăresc să permită protejarea intereselor creditorilor și acționarilor unei societăți.Este necesar să se instituie reguli clare și permisive privind repartizarea profitului la intervale mai mici de timp pentru stimularea creșterii economice.Este un pas important prin care se reechilibrează relația dintre stat și întreprinzător, prin care întreprinzătorul își va culege mai devreme rodul muncii lui” a spus deputatul Vișan la încheierea votului final.

Legea care a fost adoptată definitiv în Camera Deputaților va fi trimisă spre promulgare președintelui României urmând ca în perioada august-septembrie acționarii sa își poată deja repartiza profitul pentru exercițiile financiare încheiate în prima jumătate a anului.

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top