Politic

Deputatul Bogdan Huțucă: “Acesta este un buget de carton, pe care chiar și cei mai fanatici pesediști știu că nu vor putea niciodată să îl execute”

În ultimul său comunicat de presă, deputatul liberal de Constanța, Bogdan Huțucă identifică mai multe hibe care vizează Legea bugetului de stat, fapt care  de altfel a și condus la sesizarea Curții Constituționale de către președintele Klaus Iohannis. Iată ce declară deputatul liberal Bogdan Huțucă:

“Curtea Constituțională a României a declarat Legea plafoanelor ca fiind
neconstituțională, în timp ce sesizarea președintelui Klaus Iohannis pe Legea bugetului a fost respinsă.
PSD a sărit în sus, sărbătorind jumătatea de victorie ca pe un triumf personal al lui Dragnea asupra țării. În realitate însă, Legea bugetului de stat nu poate rămâne neschimbată, atâta timp cât Legea plafoanelor trebuie modificată și adusă în limitele Constituției. Practic, bugetul țării se construiește pe această lege, care, printre altele, reglementează clar limitele și modalitatea în care pot jongla cifrele privind cheltuielile
și încasările statului.

Toate cheltuielile preconizate de Guvern în Legea bugetului este
obligatoriu să se încadreze în limita de 337.207 mil. lei prevăzută în Legea
plafoanelor, dar care a fost declarată neconstituțională. De asemenea, veniturile minus cheltuielile din legea bugetului trebuie să se încadreze în ținta de deficit de 2,97% din PIB stabilită tot în Legea plafoanelor.

Tocmai din aceste considerente, propaganda pesedistă că Legea bugetului va rămâne neschimbată doar pentru a intra într-un joc de forță cu președintele  Iohannis nu are susținere în realitate, atâta timp cât Legea plafoanelor se schimbă. Nu poate exista o lege a bugetului fără a fi promulgată legea plafoanelor.

Este evident faptul că PSD și ALDE au construit un buget mincinos, bazat pe cifre nerealiste, pe o creștere economică fantezistă și nerealizabilă. Au făcut un buget de carton, pe care chiar și cei mai fanatici pesediști știu că nu vor putea niciodată să îl execute. De aici și întârzierea de 3 luni cu care el a fost adus în Parlament, tocmai pentru că banii prevăzuți pentru investiții nu există în realitate și nu ar fi putut fi angajate lucrări.

Retrimiterea Bugetului în Parlament de către președintele Iohannis, coroborat cu decizia CCR privind Legea plafoanelor, ar trebui să trezească coaliția de guvernare din aceste spasme fanteziste și să redeschidă calea țării spre o dezvoltare reală. Este o șansă pentru coaliția de guvernare de a-și asuma responsabilitatea și de a prognoza un buget care să țină cont de realitate.

PSD și ALDE trebuie să înceteze această manipulare ordinară și să deschidă ochii la nevoile reale ale românilor, care vor spitale, școli și autostrăzi și nu doar promisiuni bombastice, umflate cu pompa doar pentru a da bine pe hârtie.”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top