Opinii

De trei ori sărbătoare la Cogealac

Ziua Comunei, Semicentenarul Liceului şi Ziua Recoltei, celebrate cu fast

Sâmbătă 20 octombrie a fost o zi pe care locuitorii comunei constănţene Cogealac nu o vor uita mult timp. Mii de persoane, multe venitedin Constanţa sau din localităţi înveau luat cu asalt centrul comunei, pentru a participa lasărbătoare.A fost o zi a bucuriei, plină de evenimente extrem de importante pentru o localitate bine-cunoscută a Dobrogei. Prezidată de primarul Gheorghe Alexa, iniţiator al acestui eveniment de proporţii, seria acţiunilor de la Cogealac început dimineaţă în incinta lui din localitate, acolo uns-a sărbătorit Bicentenarul instituţiei de învăţământ. În prezenţa a câtorva sute de foşti elevi şi cadre didactice de ieri şi de azi s-a discutat despre importanţa acestui lăcaş de învăţământ şi despre oamenii mari pe care i-a dat de-a lungul timpului. Absolvenţii de altădată, astăzi ingineri, doctori, profesori sau oameni prosperi de afaceri s-au simţit din nou adolescenţi la reîntâlnirea cu foştii profesori sau în momentul în care (în unele cazuri după 30 sau 40 de ani), s-a strigat din nou catalogul.

Petrecerea s-a mutat apoi în centrul comunei, acolo unde de la primele ore ale amiezii şi până seara târziu s-au sărbătorit în paralel, Ziua Recoltei şi Ziua Comunei Cogealac. Tarabeleîncărccu tot felul de produse sau caruselele în care copiii s-au putut distragratuit au făcut deliciul publicului. Pe scena amplasată în scuarul central au urcat pe rând artişti de valoare, cei mai mulţi dintre ei membri ai comunităţii aromâne, majoritară în Cogealac. Astfel, elevii Grupului Şcolar din localitate, grupul “ânii fârşeroţi”, ansamblu de dansuri, formaţiile Costa Dăileanu, Dumitraşcu şi starurile serii, formaţia Pindu şi Cornelia Rednic au întreţinut excelent atmosfera, fiind aplaudaţi cu toţii la scenă deschisă de către asistenţă. A fost o zi pe care nu o vor uita prea uşor atât cei prezenţi la eveniment, cât şi organizatorii.şi cazul primarului Gheorghe Alexa, fericit că a putut realiza aceste evenimente, împreunăcu membrii ConsiliuluiLocal, la numai câteva aluni de la alegerea în funcţie. “După o lungă bucată de vreme, primăria Comunei Cogealac a răspuns la apelul cetăţenilor şi a organizat aceste evenimente. Pentru noi este o zi mare, un nou început. Ne bucurăm că am putut face această sărbătoare, una dedicată comunei noastre, o sărbătoare de care aveam cu toţii mare nevoie. Modernizarea comunei, asigurarea unor condiţii cât mai bune de trai dar şi organizarea unor evenimente culturale precum cele de astăzi reprezintă obiective pe care noi,Primăria Cogealac,vrem să le îndeplinim.De asemena, ne dorim până la sfârşitul anului să terminăm blocurile ANL, să le racordăm la utilităţi şi să le distribuim cetăţenilor. Vom deschide în curând şi piaţa, vrem ca la anul să facem în centru un club al bătrânilor. Tot în 2013 avem în proiect şi realizarea parcului. Asigurarea utilităţilor, gaze naturale, reţea de apă şi canalizare, reprezintă de asemenea prioritatea noastră. Avem foarte mulţi crescători de animale aşa că vrem să însămânţăm 100 de hectare de lucernă şi 100 de cultură verde. Tot de anul viitor vor începe lucrările la un parc eco firmă. Sunt multe proiecte şvom ftotul să le îndeplinim într-timp cât mai scurt” a mai declarat primarul Alexa.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top