Actualitate

De Înălțare, ceremonial militar și religios la Cimitirul Eroilor din Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, și administratorul public al județului, Dumitru Mergeani, au participat joi, 2 iunie 2022, la Cimitirul Eroilor, la ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Eroilor. La eveniment au fost prezenți, de asemenea, prefectul Alexandru Dan Munteanu, primarul Ștefan Ilie și comandantul Garnizoanei Tulcea, comandor Antoanel Marian Vătămanu.

„Hristos s-a înălțat! Sărbătorim astăzi Ziua Eroilor, un moment de cinstire a înaintașilor noştri care, prin acte de vitejie și de multe ori cu prețul vieții, au apărat hotarele țării.

Înaintașii noștri s-au jertfit, și-au dat viața pe câmpurile de luptă pentru ca, noi, neamul românesc, să fim de-a pururea pe acest pământ. Acolo sus, pe Osuarul Eroilor, scrie: „Ei nu sunt morți, trăiesc în noi!“. Eu spun că trăiesc și prin noi dar vor trăi veșnic și prin copiii noștri, prin moștenirea pe care noi o vom lăsa mai departe. Nu sunt suficiente cuvinte pentru a scoate în evidență nivelul sacrificiului făcut de acești eroi ai neamului românesc. Spun doar atât: Dumnezeu să-i odihnească în pace și de acolo, de sus, să vegheze asupra noastră iar noi să-i cinstim veșnic. Doamne ajută!“, a declarat cu acest prilej vicepreședintele Mihai Huleni.

În cadrul ceremonialului a fost oficiat un serviciu religios – rugă și închinare pentru eroii neamului și poporul român, s-au depus coroane de flori la Osuarul Eroilor și a avut loc defilarea gărzii de onoare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top