Opinii

Cu ce se poate lăuda primarul comunei tulcene Horia, după doar un an

Petrică Golea a candidat în 2011, după ce fostul primar a fost condamnat la închisoare, cu suspendare

Petrică Golea, primarul comunei tulcene Horia, se pregăteşte să candideze pentru un nou mandat, din partea PDL. Situaţia acestuia este oarecum deosebită faţă de cele ale colegilor săi de breaslă, dat fiind faptul că acesta a avut la dispoziţie doar un an de zile, să demareze proiecte şi să demonstreze electoratului că merită încă un mandat. Acesta a candidat în 2011, din partea PDL, după ce fostul primar (PNL) a fost declarat incompatibil cu funcţia de primar, fiind condamnat la închisoare cu suspendare. 

Un articol de Andreea PAVEL
Cristian Andrei LEONTE

După un singur an la primărie, Petrică Golea a reuşit să demareze la fel de multe proiecte, cât reuşesc alţi primari în patru ani. De menţionat ar fi că localitatea Horia nu este una dintre cele mai uşoare de administrat, dat fiind faptul că are în componenţa sa trei sate: Horia, Floreşti şi Cloşca. Aceasta este situată în partea central-vestică a judeţului Tulcea şi este învecinată cu localtăţile Hamcearca, Cerna, Ciucurova şi Izvoarele. Revenind la proiectele demarate şi finalizate de Petrică Golea în 2011-2012, după scurta prezentare a localităţii pe care o administrează,  acestea sunt:
1. Împrejmuirea cu gard a Bisericii din satul Floreşti;
2. Amplasarea unei staţii hidrofor la instalaţia de apă potabilă din satul Floreşti (pentru alimentarea cu apă a locuinţelor la care nu ajungea apa potabilă);
3. Construirea primului parc de joacă pentru copii, în satul Horia;
4. Amenajarea târgului din Horia (amplasarea tarabelor, împrejmuirea şi amenajarea platformei pieţei);
5. Reabilitarea drumurilor interioare.

Investiţii stabilite pentru perioada 2012-2016

Întrebat fiind care sunt proiectele pe care vrea să le demareze în următorul mandat, Petrică Golea a răspuns scurt şi la obiect: “Prioritatea mea este infrastructura, dat fiind faptul că aceasta reprezintă primul pas, şi cel mai important, în modernizarea unei localităţi”. Proiectele care aşteaptă să fie demarate de administraţia publică locală din comuna tulceană Horia, sunt următoarele:

1. Modernizarea drumului comunal Horia-Floreşti;
2. Modernizarea drumului comunal Horia-Cloşca;
3. Alimentarea cu apă în satul Cloşca;
4. Prima înfiinţare de reţea de ape uzate (canalizare şi staţie de epurare) în comuna Horia;
5. Reabilitarea instalaţiei de apă potabilă din Horia;
6. Modernizarea drumurilor interioare în satele Horia, Cloşca, Floreşti;
7. Modernizarea stadionului din Horia.

Cum a ajuns primar Petrică Golea?

În 2011, fostul primar al comunei Horia, din judeţul Tulcea, Adrian Duţoiu (PNL), a fost condamnat la un an şi sase luni de inchisoare cu suspendarea pedepsei. Sentinţa penală 639/P/2008 dată de Judecătoria Tulcea a fost definitivă, iar ca urmare a acestei decizii. Prefectul judeţului Tulcea a luat act de incompatibilitatea lui Adrian Duţoiu cu funcţia de primar şi de vacantarea postului de primar al comunei Horia şi a demarat procedurile legale pentru organizarea alegerilor locale pentru respectiva funcţie. Competiţia electorală a fost câştigată de Petrică Golea, candidatul PDL la alegerile din 2011. Dezavantajat sau nu din cauza timpului scurt până la alegerile din această vară, Petrică Golea s-a grăbit să demareze cât mai multe proiecte pentru arăta electoratului, în 2012, ce-a reuşit să facă în doar un an.

„Pe drumul cel bun, împreună”

„Sunt adeptul campaniilor cinstite, fără minciuni şi atacuri la persoană. Pentru mine vorbesc faptele. Sper că oamenii şi-au dat seama ce fel de om sunt şi că tot ceea ce fac, are la bază grija pentru ei şi pentru modernizarea comunei noastre. Le transmit localnicilor mei <<Să mergem pe drumul cel bun, împreună>>. M-am sfătuit la alegerea strategiei şi sloganului  cu reprezentanţi ai Organizaţiei Judeţene PDL Tulcea. Aşa cum v-am zis, strategia mea de campanie nu se bazează pe promisiuni, ci pe investiţiile pe care le-am realizat şi pe cele noi, pe care le am în derulare. Nu vreau să promit mai mult decât pot face. Investiţiile pe care le-am realizat şi altele pe care vreau să le iniţiez vizează modernizarea localităţii, extinderea parcului de joacă a copiilor, reabilitarea drumurilor interioare, pe care o să o demarăm cât de curând, şi îmbunătăţirea şi modernizarea instalaţiilor de infrastructură, în special sistemul de apă ”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top