Opinii

Copiii din Făurei se bucură începând de anul acesta de grupuri sociale noi și apă curentă

Oraşul Băneasa s-a pregătit din timp pentru începerea noului an şcolar. Atât în şcoala din oraş  cât şi în cea  din localitatea Făurei au fost reparate geamuri, teracote şi acolo unde a fost nevoie, acoperişul. Deasemenea, la ambele instituţii şcolare curţile aparţinătoare au fost curăţate , urmând ca în zilele viitoare să fie asfaltate. Copiii din Făurei au un motiv de bucurie, odată cu începerea noului an şcolar, pentru că luni, 16 septembrie, consiliul Local Băneasa cu ajutorul celor de la Club Rotary au inaugurat noul sistem propriu de alimentare cu apă şi grupul social din interiorul clădirii. Astfel copiii vor beneficia de apă curentă şi de toalete interioare.

Primarul orașului, Marin Ion, ne-a declarat că finalizarea acestui proiect reprezintă un adevărat succes pentru că astfel copiii nu vor mai fi obligați să iasă iarna din incinta școlii pentru a merge la toaletă așa cum s-a întâmplat până acum.
Pentru că lipsa apei curente încă reprezintă o problemă pentru locuitorii din satul Făurei primăria oraşului Băneasa lucrează intens la rezolvarea problemei. Astfel, în localitate au fost decolmatate trei fântâni şi se apropie de finalizare realizarea celei de-a doua cişmele situate în localitate. Aceasta va asigura necesarul de apă pentru întregul sat şi locuitorii se vor bucura în sfârşit de apă curentă. Pentru a fi prevăzători, având în vedere căderile abundente de precipitaţii din ultima perioadă, reprezentanţii primăriei au curăţat de iarbă şi pământ dereaua din oraş, derea ce are o lungime de patru km. În contextul iernii ce se apropie, posibil cu temperaturi foarte mici, Consiliul Local Băneasa a aprovizionat cu lemne pentru întreaga perioadă a iernii toate bisericile, școlile și primăria din oraș.

Actualitate

To Top