Litoralul românesc

Construcţiile ilegale ale MAPN de pe Plaja Corbu sunt ameninţate de buldozere

Armata şi-a dat singură avize, invocând o lege care… nu se aplică în acest caz

Ancheta ziarului DEZVĂLUIRI despre invazia MAPN pe plaja de la Corbu şi în zonele adiacente a stârnit o adevărată dezbatere publică privind legitimitatea acţiunii Armatei şi interesele ce se ascund în spatele ei. După ce MAPN a ocupat abuziv aproximativ 600 de hectare de teren din zonă, s-a apucat să toarne betoane pe plajă şi să construiască un drum, fără a solicita avize de la autorităţile locale. Justificarea oficialilor ministerului a fost că MAPN nu se supune Legii 50/1991, care reglementează regimul construcţiilor în România, ci unei legi speciale.

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU

Şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii Sud-Est Constanţa, Gigi Chiru, ne-a declarat că actul normativ la care se face referire este Ordinul 3556/1996, semnat de reprezentanţii mai multor ministere şi servicii speciale. Acest ordin precizează că armata, SRI, SPP, STS, MI îşi emit singure autorizaţii de construire. Acelaşi ordin precizează însă că dacă terenul în cauză se află în zone asupra cărora „s-a instituit, potrivit legii, un anumit regim de protecţie”, aceste construcţii „nu fac obiectul prezentelor condiţii şi se autorizează potrivit prevederilor în vigoare”.Asta înseamnă că, zona fiind parte integrantă din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, MAPN ar fi trebuit să urmeze calea legală, a „muritorilor de rând” şi să obţină toate avizele prevăzute de Legea 50/1991.Gigi Chiru, ne-a declarat că dacă va primi o reclamaţie privind construcţiile MAPN de la Corbu va dispune verificările de rigoare pentru a vedea dacă s-a încălcat sau nu legea.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top