Opinii

Comuna Somova, mini-deltă la doi paşi de municipiul Tulcea

Localitatea Somova este situată în judeţul Tulcea, la o distanţă de  doar 12 km de reşedinţa de judeţ. Satele componente ale comunei sunt Somova, Mineri şi Parcheş, localităţi aflate în ultimii ani, în plină dezvoltare, datorită atracţiei exercitate asupra investitorilor. Unele voci spun că denumirea comunei Somova provine de la peştele din specia somn, destul de frecvent întâlnit pe vremuri în lacurile din apropiere.

Un articol de Andreea PAVEL

În ce priveşte trecutul, arheologii sunt de părere că în zona Somovei a existat un important centru dac. Activitatea economică de bază a localnicilor este agricultura, dar şi piscicultura, comerţul, turismul şi prestările de servicii sunt domenii în care îşi desfăşoară activitatea o bună parte din locuitorii comunei.
Despre Complexul lacustru Somova-Parcheş, putem spune că este o mini-deltă, cu o biodiversitate asemănătoare cu cea prezentă în Delta Dunării. Zona face parte din rezervaţia Biosfera Deltei Dunării. Peisajele existente pe meleagurile din Parcheş sunt extrem de frumoase, cu o salbă de lacuri înlănţuite între ele prin canale şi japse, cu ochiuri de ape străjuite de stuf, unde coloniile de păsări stau ascunse privitorilor. Complexul lacustru Somova-Parcheş cuprinde lacurile: Gorgonel, Rotundu, gârla Somova, lacul Parcheş, ghiolul Morun, lacurile Ciorciovata, Babele, Petica, Somova, Casla, Gâsca (zonă de protecţie pentru speciile de apă dulce).

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top