Opinii

Comuna Mihail Kogălniceanu, în plină dezvoltare

Proiecte pe bandă rulantă, în primele patru luni de mandat ale edilului Ancuţa Belu

Localitate cu peste 10.000 de locuitori, comuna condusă din această vară de edilul PNL Ancuţa Belu se pregăteşte să îşi extindă teritoriul. Astfel, data de 9 decembrie 2012 (ziua alegerilor parlamentare) are dublă semnificaţie pentru locuitorii aşezării cunoscute pe vremuri şi sub denumirea de Karamurat. În această zi, locuitorii din Kogălniceanu vor participa şi la referendumul local de declarare a Grupurilor Sociale Ceres şi Sibioara drept sate noi şi aferente comunei. Acesta este însă doar unul dintre numeroase proiecte demarate în cele patru luni de mandat de către noua echipă a autorităţii locale. Astfel, administraţia locală a depus un proiect de modernizare a drumurilor din comună şi în cartierele nou înfiinţate, a realizazat şi întocmit un proiect tehnic de modernizare a drumurilor de exploatare, a continuat proiectul de alimentare cu apă a satelor Piatra şi Palazu Mic, în ultima dintre aceste localităţi, lucrările fiind aproape finalizate.

La intrarea şi ieşirea din localitate vor fi în scurt timp amplasate două totemuri luminoase.
De asemenea, unităţile de învăţământ, şcoli şi grădiniţe au fost igienizate înainte de începerea anului şcolar, iar în prezent activitatea educaţională se desfăşoară în continuare în cele mai bune condiţii.  În acelaşi timp a fost demarat un priect social de sprijinire materială a persoanelor neajutorate şi a pensionarilor din zonă. Pentru prima oară în istoria comunei, 70 de familii ce au împlinit minim 50 de ani de căsătorie au fost premiate cu câte 500 de lei.
Cel mai aşteptat eveniment al anului în comuna Kogălniceanu este însă cel de pe 10 noiembrie, când în Parcul Central vor fi sărbătorite Zilele Localităţii, eveniment organizat în premieră. Cu această ocayie vor fi premiaţi şi sportivi ai clubului din localitate, precum şi membri ai clubului de dans modern. La prima ediţie a Zilelor Comunei, Primăria Mihail Kogălniceanu a avut o idee inedită, aceea de a organiza o petrecere gastronomică în trei acte. Astfel la capitolul Trecut, miile de persoane care sunt aşteptate să participe la eveniment se vor delecta cu miei şi curcani la proţap. „Prezentul” va aduce mici şi hamsii, în timp ce ultimul „act” – viitorul – va fi asigurat cu specialităţi româneşti dar şi cu feluri de mâncare pregătite de invitaţii străini, în special militari americani de la Baza Aviatică din localitate. Seara se va încheia cu un spectacol de zile mari, la care vor participa artişti consacraţi din întreaga ţară. Merită amintite câteva nume precum Mihai Trăistariu, Irina Loghin, Carmen Şerban, Andreea Bălan, Laurenţiu Duţă sau Ansamblul Brâuleţul.

Actualitate

To Top